Parlamentarii PSD au discutat despre numirea politică a prefecţilor

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat că la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD de la Sinaia s-a discutat şi despre modificare legislaţiei privind numirea prefecţilor, subprefecţilor şi şefilor de instituţii ale statului din teritoriu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

47 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PSD au discutat despre numirea politică a prefecţilor

Senatorul Gavril Mîrza (Imagine: Mediafax Foto)

Mîrza a declarat  că printre temele abordate în cadrul discuţiilor dintre parlamentarii PSD a fost şi cea privind numirea politică a prefecţilor, subprefecţilor şi şefilor de instituţii descentralizate.

"S-a discutat despre modificarea legislaţiei ca prefecţii, subprefecţii şi şefii de instituţii să fie politici", a spus Mîrza.

El a precizat că această propunere urmează să fie discutată în cursul zilei de luni în Comisia de coordonare a coaliţiei de guvernare.

Preşedintele PSD Suceava s-a pronunţat, în mai multe rânduri, pentru modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte numirile în funcţie de conducere, apreciind că prefecţii, subprefecţii, directorii de instituţii descentalizate ar trebui să fie oameni politici care vin şi pleacă cu partidul aflat la guvernare.

Aceeaşi opinie a fost exprimată, recent, şi de prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, care consideră că atât prefecţii, cât şi subprefecţii trebuie să fie numiţi politic de Guvern, situaţie care trebuie extinsă şi la nivelul instituţiilor deconcentrate.

"Cred că ar trebui să facem din practică o lege. În acest fel i-am ajuta şi pe politicieni să respecte legile în vigoare", a spus Onofrei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici