Parlamentul desfiinţează grupurile de prietenie cu Rusia şi Belarus. Doar cinci parlamentari s-au opus

  • Senatorii şi deputaţii au decis, marţi, desfiinţarea grupurilor parlamentare de prietenie cu Federaţia Rusă şi Belarus.
  • Împotriva deciziei s-au exprimat doar cinci parlamentari.
845 afișări
Imaginea articolului Parlamentul desfiinţează grupurile de prietenie cu Rusia şi Belarus. Doar cinci parlamentari s-au opus

Grupurile parlamentaere şi-au retras deputaţii şi senatorii din grupurile de prietenie cu Rusia.

„Considerăm că este necesar acest demers ca urmare a invaziei pe care o desfăşoară Rusia în Ucraina, în pofida opoziţiei majorităţii statelor democratice”, au explicat parlamentarii USR.

„Având în vedere solidaritatera Parlamentului României cu poporul ucrainean, victimă a agresiunii militare ilegale, neprovocate şi nejustificate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, adoptarea la nivelul UE a unui pachet suplimentar de sancţiuni împotriva Republicii Belarus, ca urmare a sprijinului acordate Federaţiei Ruse în organizarea agresiunii împotriva Ucrainei, precum şi solicitările de retragetre primite din partea grupurilor parlamentare PSD, PNL, USR şi UDMR, propunem desfiinţarea Grupului parlamentar de prietenie România - Republica Belatrus”, a transmis Grupul Român al Uniounii Interparlamentare.

Decizia a fost luată cu 356 de voturi „pentru”, cinci „contra” şi trei abţineri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici