Parlamentul dezbate luni moţiunea de cenzură privind educaţia

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, luni, pentru a dezbate moţiunea de cenzură intitulată "Educaţia rămâne.Guvernul pleacă", iniţiată de PDL, în aceeaşi zi Senatul având programată dezbaterea Ordonanţei prin care majorarea salariilor din educaţie este amânată până în aprilie 2009.

32 afișări
Imaginea articolului Parlamentul dezbate luni moţiunea de cenzură privind educaţia

Parlamentul dezbate luni moţiunea de cenzură privind educaţia, iniţiată de PDL

Moţiunea PDL a fost depusă ca reacţie la Ordonanţa de Urgenţă prin care Guvernul a amânat până în aprilie 2009 majorarea cu 50% a salariilor personalului din învăţământ. Documentul democrat-liberalilor a fost semnat de 132 de deputaţi şi senatori, de la PDL şi PRM, de la depunere, doi parlamentari retrăgându-şi semnăturile de pe document.

Moţiunea de cenzură susţine că "premierul Tăriceanu încearcă să învrăjbească cetăţenii împotriva profesorilor, spunând că mărirea salariilor acestora a generat criza din România, în condiţiile în care niciun leu nu a fost încă plătit în plus la salariile celor din educaţie".

Documentul arată că premierul Călin Popescu Tăriceanu ascunde faptul că fondurile alocate pe anul în curs sistemului de educaţie nu au fost "nici pe departe" cheltuite.

"Guvernul a făcut o practică din cheltuiala discreţionară a fondurilor publice trimise în buzunarele clientelei politice şi ale bugetarilor de lux din agenţiile guvernamentale", acuză PDL.

Democrat-liberalii susţin că Guvernul Tăriceanu trebuie demis pentru că încalcă în mod flagrant regulile constituţionale, legea de majorare a salariilor profesorilor fiind votată în unanimitate de Parlamentul României, "unicul posesor de drept al suveranităţii naţionale".

"În încercarea de a se opune aplicării ei, Guvernul a trimis legea în faţa Curţii Constituţionale, care a găsit-o conformă cu Constituţia. Şi chiar după ce Preşedintele României a promulgat-o, primul-ministru Tăriceanu a hotărât să nu o pună în aplicare", mai susţine textul moţiunii.

PDL acuză Cabinetul Tăriceanu că "se pune singur în afara legii", astfel că soluţia este să fie demis.

Documentul arată că, prin atitudinea sa, Guvernul sfidează nu numai Parlamentul României, ci toţi cetăţenii.

 

Moţiunea de cenzură iniţiată împotriva Guvernului în perioada campaniei electorale este un gest politicianist, iar asocierea PDL cu PRM la susţinerea acestei proceduri caracterizează factura şi stilul formaţiunii liberal-democrate de a face politică, a declarat premierul Tăriceanu la prezentarea moţiunii în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici