Parlamentul va adopta o Declaraţie referitoare la Kosovo

Parlamentul urmează să se reunească, luni seară, pentru a adopta o Declaraţie referitoare la Kosovo, a anunţat preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, precizând că poziţia este "fermă", de "nerecunoaştere a independenţei" provinciei.

1 afișare
Imaginea articolului Parlamentul va adopta o Declaraţie referitoare la Kosovo

Parlamentul va adopta o Declaraţie referitoare la Kosovo

Birourile permanente reunite au decis adoptarea acestei declaraţii. Văcăroiu a precizat că există două proiecte de declaraţie care vor fi discutate de Comisiile de politică externă ale Legislativului.

Preşedintele Senatului a mai anunţat că o nouă şedinţă a Birourilor reunite va avea loc în jurul orei 18.00, pentru aprobarea textului Declaraţiei propus de comisii, iar Parlamentul urmează să se reunească în jurul orei 19.00.

Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Bogdan Olteanu şi, respectiv, Nicolae Văcăroiu, au declarat că şedinţa reunită a Birourilor Permanente de la prânz a fost convocată ţinându-se cont de "subiectul fierbinte al zilei", şi anume statutul Provinciei Kosovo, declararea unilaterală a independenţei acesteia.

"Parlamentul României nu poate rămâne deoparte. Am dorit să primit cât mai multe informaţii şi, în acest scop, l-am convocat şi pe secretarul de stat din Ministerul de Externe (secretarul de stat pentru afaceri politice din MAE Iulian Buga - n.r.) pentru a ne da ultimele informaţii", a declarat Nicolae Văcăroiu, la finalul şedinţei comune a conducerii Parlamentului.

Văcăroiu a precizat că la şedinţă au luat cuvântul toţi colegii din Birourile Permanente reunite, decizia fiind ca Parlamentul să dea "o declaraţie fermă" cu privire de declararea independenţei Provinciei Kosovo.

Referindu-se la textul Declaraţiei, Nicolae Văcăroiu a precizat că "poziţia se cunoaşte, fiind o poziţie fermă legată de nerecunoaşterea independenţei Kosovo şi, bineînţeles, cu tot ce decurge din acest statut".

Văcăroiu a mai arătat că în şedinţa Birourilor Permanente reunite s-a discutat şi "o problemă aparte, delicată, care va fi reanalizată, cu privire la ceea ce se întâmplă, în contextul actual, cu forţele Poliţiei şi Jandarmeriei pe care România le are dislocate în zona Kosovo", urmând a se lua o poziţie şi cu privire la acest aspect.

Şi preşedintele Băsescu a invitat liderii partidelor parlamentare pentru discuţii legate de evenimentele Kosovo, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici