Parlamentul votează, azi, învestirea Guvernului Cîţu

Camera Deputaţilor şi Senatul au plen reunit, joi, de la ora 16.00, în care va vota învestirea Guvernului Cîţu.

904 afișări
Imaginea articolului Parlamentul votează, azi, învestirea Guvernului Cîţu

Parlamentul votează, azi, învestirea Guvernului Cîţu

Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului, a declarat, marţi, că, în opinia sa, PNL va vota „la învestire” noul Executiv.

Totuşi, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi vicepreşedintele Senatului Titus Corlăţean i-au trimis, luni, o scrisoare premierului desemnat Florin Cîţu o scrisoare în care îi cer să schimbe cei şapte propuşi miniştri care au primit avize negative în comisiile parlamentare de specialitate.

Social-democraţii i-au mai cerut lui Cîţu să desemneze un ministru al Sănătăţii care să lucreze 24 de ore din 24, în contextul infecţiei cu noul coronavirus.

În replică, Ludovic Orban a afirmat că sub nicio formă Florin Cîţu nu va propune alţi miniştri, în locul celor avizaţi negativ.

PSD a reacţionat prompt şi a transmis liberalilor să nu chiulească din plenul reunit de joi şi să voteze pentru învestirea Guvernului Cîţu. Ei au mai spus că, potrivit declaraţiilor liberalilor, PNL are majoritatea pentru învestirea noului Executiv, prin urmare trebuie să lase deoparte „calculele politice meschine”.

În schimb, viceliderul deputaţilor PMP Petru Movilă a anunţat că aleşii partidului vor vota la învestirea Guvernului Cîţu, pentru că mai presus de lupta pentru putere trebuie să fie România, în contextul epidemiei de coronavirus.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a spus că atât el, cât şi formaţiunea pe care o reprezintă vor vota pentru învestirea Guvernului Cîţu, joi, în Parlament.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a spus că parlamentarii Uniunii vor fi prezenţi la plenul de învestire, însă decizia legată de cum şi dacă vor vota noul Executiv va fi luată, joi, înaintea şedinţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici