Partida Romilor Cluj: Înfiinţarea unui minister al minorităţilor condus de un rom

Partida Romilor Cluj cere înfiinţarea unui minister pentru minorităţi, care să fie condus de un reprezentant al acestei etnii, pentru a se putea rezolva cât mai repede problema integrării sociale a romilor.

238 afișări
Imaginea articolului Partida Romilor Cluj: Înfiinţarea unui minister al minorităţilor condus de un rom

Partida Romilor Cluj: Înfiinţarea unui minister al minorităţilor condus de un rom

"Cerem înfiinţarea unui minister al minorităţilor, condus de către romi, pentru că problema importantă a minorităţilor din România o constituie romii. Ar fi nevoie de un astfel de minister pentru a se ocupa de integrarea socială cât mai rapidă a romilor", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele Partidei Romilor Cluj, Aurel Pascu.

El a precizat că la ora actuală se trag semnale de alarmă din partea Uniunii Europene privind situaţia romilor din România, "pentru că nu s-a făcut absolut nimic pentru romi".

"Acest minister ar pune în mişcare rezolvarea problemelor romilor", a precizat Pascu.

Liderul Partidei Romilor Cluj se opune prezenţei într-un viitor Guvern a UDMR, motivând că această uniune nu reprezintă interesele tuturor minorităţilor naţionale, ci strict ale celei maghiare.

"Dânşii afirmă că se vor ocupa de problemele tuturor minorităţilor, ceea ce este nul. Ei vor autonomie, şi nu i-a preocupat situaţia minorităţii rome", a subliniat Aurel Pascu.

Pascu va propune deputatului Nicolae Păun, ales ca reprezentant al minorităţii rome în Parlament, să iniţieze demersuri pentru ca Agenţia Naţională pentru Romi din subordinea Guvernului să fie condusă de un membru al Partidei Romilor Cluj întrucât această filială s-a clasat pe primul loc la nivel naţional ca număr de voturi aduse la alegeri, peste 5.000.

De asemenea, conducerea filialei clujene a Partidei Romilor cere numirea unor romi în consulatele României din Italia sau Spania, care să se ocupe de monitorizarea activităţii romilor din străinătate.

Potrivit lui Pascu, unul din rolurile acestor reprezentanţi romi în consulate ar fi ameliorarea percepţiei străinilor faţă de romii din România care trăiesc în statele din vestul Europei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici