Partidul care nu susţine organizarea de anticipate: Nu intrăm în aventuri doar ca să obţină PNL procente

ALDE a transmis, marţi, pe Facebook, că nu susţine organizarea de alegeri anticipate şi că declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan nu fac decât să alunge investitorii. Totodată, ALDE precizează că nu intră în această „aventură politică” doar pentru ca PNL să mai obţină câteva procente.

2777 afișări
Imaginea articolului Partidul care nu susţine organizarea de anticipate: Nu intrăm în aventuri doar ca să obţină PNL procente

Partidul care nu susţine organizarea de anticipate: Nu intrăm în aventuri doar ca să obţină PNL procente

„Le reamintim celor din partidul de guvernământ că au primit votul nostru la învestire ca să guverneze şi nu ca să introducă teme parazitare în societate. Declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL cu privire la iminenţa alegerilor anticipate nu fac decât să creeze nervozitate în societate şi îngrijorare în mediul de afaceri. Atunci când era în opoziţie, PNL vorbea despre nevoia de predictibilitate în mediul de afaceri. Ce s-a schimbat în mai puţin de o lună şi jumătate? Asemenea declaraţii nu fac decât să determine companiile prezente în România să-şi amâne investiţiile şi planurile de dezvoltare. Fiecare asemenea declaraţie nu face decât să alunge investitorii şi să lipsească românii de noi locuri de muncă”, se arată în mesajul postat de ALDE pe Facebook.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu va intra „în asemenea aventuri politice” doar pentru ca PNL să ăşi mărească electoratul.

„ALDE nu intră în asemenea aventuri politice doar pentru ca un partid să-şi mai mărească cu câteva procente zestrea electorală. Nu ne asociem unui asemenea plan care e clar că va împinge România într-o perioadă de instabilitate politică din care românii nu au nimic de câştigat. Dacă prim-vicepreşedintele partidului de guvernământ vrea să compenseze lipsa de experienţă prin acţiuni teribiliste şi instaurare de haos, sperând că pescuitul în ape tulburi e o soluţie, noi nu intrăm în asemenea joc”, a subliniat ALDE, pe Facebook.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, a anunţat, luni, că PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanşarea alegerilor anticipate, fiind nevoie de încă 24 de voturi pentru a susţine un astfel de demers. Europarlamentarul a afirmat că anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020.

Liberalul a anunţat că grupul de nouă parlamentari demisionari din Pro România vor susţine anticipatele.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că a vorbit cu Ludovic Orban, înaintea încheierii sesiunii parlamentare şi i-a spus că susţine organizarea anticipatelor cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în timpul unei vizite în judeţul Vâlcea, că este nevoie de alegeri anticipate pentru că „este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile aşteptate de oameni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alde,
pnl,
anticipate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici