Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra în Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire între liderii PSD şi PPDD, întrebat dacă această formaţiune ar putea avea un portofoliu ministerial, că nu exclude această variantă, deşi nu s-a luat o decizie, el neexcluzând nici posibilitatea ca PPDD să primească funcţii de secretar de stat.

1236 afișări
Imaginea articolului Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra în Guvern

Dan Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a făcut aceste declaraţii după o întâlnire, la Palatul Parlamentului, la care au participat şi preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, preşedintele PPDD Simona Man, secretarul general al PDD Liviu Neagu.

Ponta a precizat că discuţiile vor continua.

"Nu am semnat un protocol de colaborare, dar este foarte posibil să semnăm săptămana viitoare. A fost o primă întâlnire la nivel de preşedinte şi secretar general. Am discutat să colaborăm în primul rând la nivel local, la nivel parlamentar şi al nivel guvernamental, al polticilor guvernamentale", a precizat Ponta.

Întrebat dacă PPDD va fi cooptat la guvernare, Ponta a precizat că este posibil acest lucru, dar că încă nu s-a discutat la nivel de detalii.

"Este posibil acest lucru, dar nu am intrat în detalii, asta discută Liviu Dragnea cu secretarul general al PPDD. Luni trebuie să prezentăm structurilor de conducere ale PSD propunerea finală", a spus Ponta.

Întrebat dacă PPDD ar putea primi inclusiv un portofoliu de ministru, premierul a spus că nu exclude nici acest lucru.

"Nu exclud această variantă, nu a fost nicio decizie azi. O să discutăm", a adăugat Ponta, care a arătat că, dacă se va schimba structura politică a Guvernului prin cooptarea PPDD , atunci va trebui să meargă în Parlament pentru un nou vot.

Ponta a spus că PPDD nu a cerut nimic la negocierile privind colaborarea cu PSD.

"În judeţe unde facem majorităţi, un vicepreşedinte e de la PSD, unul de la PPDD. Colaborarea va fi în toate judeţele în care putem forma majorităţi. PSD nu rupe nicio alianţă, noi facem majorităţi cu PPDD acolo unde PNL se aliază cu PDL", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici