Partidul România Unită rămâne fără grup parlamentar după prima zi a sesiunii

Tentativa deputatului Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită (PRU), de a forma un nou grup parlamentar în Camera Deputaţilor a eşuat, după ce principalele partide au sistat discuţiile asupra acestui demers pe care l-au calificat "şmecherie ieftină", în afara regulamentului.

772 afișări
Imaginea articolului  Partidul România Unită rămâne fără grup parlamentar după prima zi a sesiunii

Partidul România Unită rămâne fără grup parlamentar după prima zi a sesiunii

La începutul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, Bogdan Diaconu a venit la tribună şi le-a adus la cunoştinţă colegilor că şi-a făcut grup parlamentar, pe structura fostei USL. ”Vă aducem la cunoştinţă înfiinţarea grupurilor parlamentare USL - Alianţa politică Uniunea Social Liberală (…) Aceştia fac parte din grupul USL, denumirea grupului parlamentar va fi PRU, România Unitã”, a anunţat Diaconu de la tribună.

Demersul preşedintelui PRU a fost însă contestat de liderii celorlalte grupuri parlamentare, care au argumentat că tentativa lui Diaconu nu este regulamentară.

”Ceea ce a fost prezentat ceva mai devreme este o himeră, o dorinţă. Poate, cândva, zece parlamentari, care la un moment dat au candidat pe lista aceluiaşi partid şi au intrat în parlament, vor forma un grup, cândva. El va intra în drepturi conform regulamentului în următoarea sesiune parlamentară. Ceea ce s-a întâmplat mai devreme aici şi modul în care antevorbitorul meu a solicitat acest lucru este total neregulamentar şi în consecinţă nu va fi luat în calcul”, a declarat liderul grupului PSD, Marian Neacşu.

”Din punct de vedere regulamentar, toate aceste mişcări ar fi trebuit să treacă prin Biroul Permanent şi, mai departe, să fie prezentate plenului. Lucru care nu s-a întâmplat. Ceea ce se încearcă astăzi este o şmecherie ieftină, ca să fiu foarte delicat în exprimare. În consecinţă, ar trebui să spunem numai că am ascultat o intervenţie de la tribuna Camerei Deputaţilor, atât şi nimic mai mult”, a spus la rândul său şi liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolaescu.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, grupurile parlamentare ”se pot constitui din cel puţin 10 deputaţi care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid politic, ale aceleiaşi formaţiuni politice, alianţe politice sau alianţe electorale”. De asemenea, ”formarea de grupuri parlamentare ale unor partide care nu au obţinut mandate în urma alegerilor este interzisă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici