Patriciu admite că l-a considerat pe Geoană varianta câştigătoare

Dinu Patriciu a admis, miercuri, că aprecierea sa din 24 octombrie potrivit căreia Mircea Geoană are spirit liberal viza o "îmblânzire" a acestuia pentru electoratul PNL, fiind convins că e singura variantă câştigătoare pentru Preşedinţie, deşi considera că varianta fericită e Crin Antonescu.

16 afișări
Imaginea articolului Patriciu admite că l-a considerat pe Geoană varianta câştigătoare

Patriciu admite că l-a considerat pe Geoană varianta câştigătoare (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Întrebat, la Realitatea TV, dacă atunci când a făcut declaraţia privind spiritul liberal al lui Geoană avea în vedere posibila asociere a liberalilor cu PSD, Patriciu a răspuns că la acel moment existau două variante. "Una fericită, în care preşedintele Crin Antonescu ar fi trebuit să numească un prim-ministru sau cea mai puţin fericită, de astăzi, în care preşedintele Geoană va trebui să numească un prim-ministru impus de liberali şi acesta este Klaus Iohannis", a spus el. Patriciu a menţionat că numeşte această ultimă variantă " mai puţin fericită", pentru că ar fi preferat-o pe prima.

Solicitat să precizeze dacă a încercat să-l "îmblânzească" pe Mircea Geoană pentru electorat, să-i construiască de fapt acea haină de "liberal deghizat", ca să fie mai uşor de înghiţit pentru cei care sunt azi nevoiţi să-l voteze, Patriciu a răspuns afirmativ.

"Da, aţi intuit perfect, exact acest lucru îl pregăteam, pentru că eram absolut convins că este singura variantă câştigătoare", a spus el.

"Evident, aş fi preferat singura subvariantă, dar, ca orice jucător de şah sau ca orice om de afaceri, încercam să-mi imaginez viitorul", a adăugat el.

Întrebat dacă nu a crezut în şansele lui Antonescu în alegerile prezidenţiale, Patriciu a spus: "Ba da, varianta fericită ar fi fost aceea în care preşedintele Antonescu ar fi trebui să ofere mandatul de prim-ministru unui social-democrat".

"Cred că dacă comunistul Traian Băsescu ar ajunge preşedintele României am trece prin perioada cea mai neagră din ultimii 20 de ani, în următorii cinci ani. Am convingerea însă că acest lucru nu se va întâmpla", a conchis el.

Liberalul Dinu Patriciu declara, în 24 octombrie, la Realitatea TV, că preşedintele PSD Mircea Geoană are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrată, e comparabil cu Tony Blair şi în opinia sa ar fi potrivit ca prim-ministru în cazul în care Crin Antonescu ar fi preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici