Patriciu: Am vorbit cu Vântu despre un patronat în media

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, la Realitatea TV, că a discutat amical, miercuri, cu Sorin Ovidiu Vântu despre presă şi despre crearea unui patronat în media şi a precizat, referindu-se la întâlnirile cu politicieni despre care a relatat presa, că acestea au fost succesive, nu concomitente.

59 afișări
Imaginea articolului Patriciu: Am vorbit cu Vântu despre un patronat în media

Patriciu: Am vorbit cu Vântu despre un patronat în media

El a menţionat că, în urmă cu două săptămâni, a discutat cu Vântu pentru prima dată "după ani de zile".

"O să vă spun povestea cu domnul Vântu. În urmă cu două săptămâni, un semi-ministru, un dublu ministru al pseudo-guvenului Boc spunea nişte neadevăruri pe postul dvs de televiziune duminica seară. Am rugat-o pe asistenta mea să-mi facă legătura cu domnul Vântu ca să-l rog să mă pună în legătură cu producătorul emisiunii şi să intru pe post pentru a dezminţi minciunile care se spuneau. Aşa am şi făcut şi în câteva minute am vorbit pe post, lăsându-l mut pe semi-ministrul. Încă de-atunci când am vorbit prima oară cu domnul Vântu după ani de zile ne-am promis unul altuia că ne vom vedea la o cafea", a relatat omul de afaceri liberal.

El a povestit că, miercuri dimineaţă, s-a oprit la Sorin Ovidiu Vântu pentru o cafea şi au avut o discuţie "cât se poate de amicală".

"Am avut o discuţie cât se poate de amicală legată de domeniul media şi la un moment dat a venit vorba şi de crearea unui patronat în media, după care ne-am despărţit şi am plecat către Bucureşti", a spus Din Patriciu.

În ceea ce priveşte întâlnirile cu politicieni, la sediul fundaţiei sale, despre care a scris presa, dar la care s-a referit şi "comunistul Băsescu", omul de afaceri liberal a spus că acestea au fost succesive şi nu concomitente.

"Cât priveşte celelalte întâlniri pe care le cita comunistul Băsescu au fost succesive şi nu concomitente. Într-adevăr, am fost vizitat în acea dimineaţă, pentru că era una dintre puţinele zile în care mă aflam în Capitală, am fost vizitat de Sorin Roşca Stănescu, de Adrian Năstase, cu care întâmplător n-am discutat politică, şi de colegul meu de partid şi de prietenul meu, Teo Meleşcanu, separat de ceilalţi doi, care s-au suprapus pentru o perioadă de două-trei minute. Cu fiecare dintre ei am discutat cu totul altceva", a precizat liberalul.

El a confirmat declaraţia lui Teodor Meleşcanu potrivit căreia au discutat şi probleme economice.

"Cu domnul Meleşcanu într-adevăr am discutat despre situaţia economică gravă în care ne aflăm, despre imaginea foarte proastă pe care o are România în exterior, tocmai datorită preşedintelui ei pe care nimeni nu-l înţelege, cum de un astfel de Lukaşenko se află în UE şi despre soluţiile economice şi nu politice care ar trebui adoptate pentru ieşirea grabnică din criză. Am avut mai multe întâlniri în ziua aceea", a afirmat Dinu Patriciu.

Presa a relatat că Sorin Ovidiu Vântu şi Dinu Patriciu au avut o întâlnire, precedată de discuţii ale lui Dinu Patriciu, la sediul fundaţiei sale, cu Teodor Meleşcanu, Sorin Roşca Stănescu şi Adrian Năstase.

Aceasta a fost confirmată, prima dată, de către Vântu, care a spus că întrevederea a avut loc miercuri dimineaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici