Patriciu: Eu nu voi fi prim-ministru nicicum, pentru că nu am cum să-mi impun programul

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că nu există posibilitatea ca el să fie premier, pentru că nu are cum să impună unei majorităţi programul său, care ar presupune concedieri masive în sectorul bugetar sau scăderea cotei unice la 10% şi a TVA la 15%.

15 afișări
Imaginea articolului Patriciu: Eu nu voi fi prim-ministru nicicum, pentru că nu am cum să-mi impun programul

Patriciu: Eu nu voi fi prim-ministru nicicum, pentru că nu am cum să-mi impun programul (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Este răspunsul lui Crin Antonescu la o întrebare care era generică de fapt. Probabil că sensul întrebării era dacă un om de afaceri ar trebui să fie prim-ministrul acestei ţări, astăzi. La această întrebare, răspunsul este categoric da. Pe mine probabil că m-a luat ca exemplu, dar nu cred că eu aş fi astăzi mai folositor ca prim-ministru decât ceea ce oricum fac şi mă pricep", a spus Patriciu, referindu-se la afirmaţia făcută de liderul PNL într-o emisiune televizată.

El a subliniat că că nu va fi premier pentru că nu ar accepta o astfel de poziţie fără a fi capabil să-şi impună propriul program fără negocieri.

"Nu sunt convins (că un Guvern Johannis-nr) ar merge pe principiile pe care le expun eu acum, pentru că ele nu sunt adoptate de o majoritate în ţara asta. De aceea eu nu voi fi prim-ministru nicicum, pentru că nu am cum să impun un asfel de program. Nu aş accepta o astfel de poziţie decât dacă aş fi capabil să impun un astfel de program, pentru că ştiu că e spre binele acestei ţări. Nu am nimic de negociat, ştiu ce trebuie făcut. Nu există posibilitatea ca eu să fiu prim-ministru", a afirmat Patriciu.

El a menţionat că democraţia înseamnă ca o majoritate diversă "să împuternicească pe cineva să ia conducerea pentru o anumită perioadă de timp şi să-l lase în pace" pentru a se putea face într-adevăr o reformă adevărată, a statului, a mentalităţilor, reiterând faptul că românii trăiesc încă "într-un stat feudal".

Omul de afaceri a menţionat că programul său presupune "concedieri masive în rândul birocraţilor", eliminarea subvenţiilor, renegocierea acordului cu FMI, impozite mai mici - taxa unică de 10% şi TVA redus la 15%, exprimându-şi regretul pentru faptul că bulgarii au adoptat deja aceste măsuri fiscale şi astfel "devin mai atractivi pentru investitori".

"Legea salarizării unice este un pas care ne trage înapoi cu 20 de ani, să ajungem acum de la 1 la 12 e o mare prostie", a mai spus Dinu Patriciu.

Pe de altă parte, Patriciu a menţionat că ar putea găsi sprjin în PNL şi în toată lumea de bun simţ economic din România pentru programul său guvernamental, dar că nu crede că acest lucru e suficient.

"Însă sunt conştient că în ţara asta nu avem cultul succesului propriu capitalismului, că un om bogat e privit cau hoţ", a mai spus liberalul, menţionând că nu trage nicio sfoară în PNL, ci încearcă să îi influenţeze public pe liberali, prin ceea ce scrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici