PC a decis să meargă pe listă comună cu PSD la europarlamentare

PC a decis, duminică, să meargă pe listă comună cu PSD pentru alegerile europene, în favoarea acestei hotărâri pronunţându-se 32 de organizaţii judeţene ale partidului.

17 afișări
Imaginea articolului PC a decis să meargă pe listă comună cu PSD la europarlamentare

Preşedintele PSD Mircea Geoană şi preşedintele PC Daniela Popa (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată cu 32 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 4 abţineri, a spus deputatul Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvânt al PC. El a precizat că preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu nu s-a pronunţat prin vot, ci a dat posibilitatea organizaţiilor să se pronunţe.

PC a ales să meargă pe liste comune cu PSD ţind cont de argumentele aduse de liderii locali ai partidului, de faptul că electoratul conservatorilor este obişnuit, de la alegerile parlamentare, cu sigla şi sloganul Alianţei PSD PC, a declarat Ciucă.

El a arătat că această decizie PC a fost luată fără să se ţină cont de declaraţiile făcute de liderii altor partide, cum ar fi preşedintele PSD Mircea Geoană. Au fost discutate punctele de vedere raportate le situaţia locală, nu am luat în discuţie poziţia altor lideri, cu primat agrumentele aduse de liderii organizaţiilor locale, a spus Ciucă.

Bogdan Ciucă a mai arătat că unul dintre argumente care a contat în luarea hotărârii de a merge cu PSD la alegerile europarlamenmtare a fost cel privind existenţa unei strategii pe termen lung cu PSD.

Cei care au fost pentru liste proprii la europarlamenrtare au adus ca argument principal necesitatea păstrării identităţii proprii a PC, ca formaţiune distinctă, a adăugat Ciucă.

Ciucă a ţinut să precizeze că, indiferent de felul în care au votat, toţi liderii de organizaţii ai PC au fost în favoarea continuării proiectului cu Alianţa PSD PC.

Potrivit purtătorului de cuvânt, conducerea PC urmează să aibă întâlniri cu liderii PSD pentru stabilirea componenţei listei la alegerile europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici