PC Hunedoara i-a propus lui Şereş să îşi depună candidatura la şefia partidului

Preşedintele PC Hunedoara, Petru Mărginean, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că i-a propus, joi, secretarului general al PC, Codruţ Şereş, să îşi depună candidatura la şefia partidului.

30 afișări
Imaginea articolului PC Hunedoara i-a propus lui Şereş să îşi depună candidatura la şefia partidului

PC Hunedoara i-a propus lui Şereş să îşi depună candidatura la şefia partidului (Imagine: Andreea Alexandru/MediafaxFoto)

"Consiliul de conducere al PC Hunedoara s-a întrunit, miercuri seară, iar colegii mei m-au mandatat să îi propun astazi (joi - n.r.) secretarului general al PC, Codruţ Şereş, să îşi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte. Noi considerăm că fostul ministru Şereş are experienţa politică necesară pentru această funcţie", a declarat, joi, preşedintele PC Hunedoara, Petru Mărginean.

Mărginean a afirmat că secretarul executiv al PC, Dan Constantin, fost director al APIA, care a anunţat că va candida pentru funcţie, este foarte tânăr, iar "tinereţea nu este întotdeauna un avantaj".

"Dan Constantin este o persoană remarcabilă pe care noi o vedem foarte potrivită pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PC, o funcţie care în acest moment nu există, dar considerăm că trebuie înfiinţată deoarece la nivel de judeţe există. Nu vrem să se înţeleagă greşit. Nu avem nimic împotriva lui Dan Constantin", a declarat Mărginean.

Codruţ Sereş, care a fost prezent la conferinţa de presă, a declarat, la rândul său, că este prima propunere oficială de a-şi depune candidatura.

"Este prima propunere oficială de a-mi depune candidatura. Am mai fost sunat şi de alţi preşedinţi de filiale PC din Transilvania care mi-au spus că mă vor susţine, însă trebuie să cântărim bine situaţia. Candidatura se poate depune până în data de 20 februarie. Eu cred că e nevoie de muncă de echipă. Nu e important cine e preşedinte, vicepreşedinte sau secretar", a spus Sereş.

Potrivit acestuia, candidaţii PC trebuie să depună proiecte politice concrete şi serioase care să continue iniţiativele de până acum ale Partidului Conservator, dar şi să ofere soluţii pentru perioada de criză prin care trece România.

Preşedintele PC, Daniela Popa, şi-a anunţat oficial, sâmbătă, în cadrul Consiliului Naţional al PC organizat la Braşov, demisia atât din funcţia de preşedinte al organizaţiei, cât şi ca membru al partidului, fiind propusă de PSD pentru postul de membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici