PC: Televiziunile au datoria să prezinte pe Boc la adevărata înălţime şi "grandioasele realizări"

PC consideră că, pentru corecta informare a publicului român, care nu este conştient de bunăstarea în care trăieşte şi de binefacerile Guvernului, televiziunile au datoria să-l prezinte pe premierul Emil Boc la adevărata sa înălţime, să-i permită să se exprime şi să reflecte grandioasele realizări.

20 afișări
Imaginea articolului PC: Televiziunile au datoria să prezinte pe Boc la adevărata înălţime şi "grandioasele realizări"

PC: Televiziunile au datoria să prezinte pe Boc la adevărata înălţime şi "grandioasele realizări" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

PC arată, într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX, televiziunile au datoria să reflecte grandioasele realizări ale Guvernului şi să-i permită premierului Emil Boc să se exprime.

Premierul Emil Boc are dreptate atunci când spune că televiziunile, oricare ar fie ele, trebuie să reflecte adevărul şi situaţia reală din România, susţin conservatorii, care indică de aceea televiziunilor o listă de "adevăruri percutante, dar nebăgate în seamă", pentru a fi prezentate ca atare publicului telespectator.

Este vorba despre faptul că "românii ies în stradă, în fiecare zi, pentru că nu mai pot de bine"; "profesorii au cerut în repetate rânduri micşorarea salariilor, din cauză că nu mai au ce face cu veniturile imense"; "medicii sunt îngrijoraţi de starea perfectă de bine a populaţiei care dă sistemul de sănătate peste cap pentru că nimeni nu mai cere consultaţii de la doctori"; "ultimii bolnavi care mai există totuşi în România cer insistent la farmacii să îşi plătească medicamentele, dar nu li se acordă acest drept".

Printre aceste "adevăruri", PC mai menţioneacă că "Guvernul inaugurează autostrăzi după autostrăzi, dar tot mai multe voci cer stoparea investiţiilor de acest fel pe motiv că românii au nostalgia drumurilor de ţară, a gropilor de altădată şi a cozilor nesfârşite de automobile"; "sindicatele bugetarilor insistă ca disponibilizările să continue pentru că angajaţii de la stat doresc din suflet să rămână pe drumuri, dar deocamdată Guvernul a fost impasibil la doleanţele lor"; "o delegaţie a FMI a cerut astăzi Guvernului României să o mai păsuiască de la plata datoriilor contractate de instituţia internaţională de la statul român, România a împrumutat până la această oră cu sume imense de bani FMI, Banca Mondială şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru ca instituţiile financiare respective să poată plăti salariile angajaţilor şi să nu intre în faliment. Totuşi, România nu va putea păsui la nesfârşit cele trei instituţii de la plata datoriei, a precizat Guvernul României".

"România este primul stat din lume în care a dispărut şomajul, singurii şomeri care mai sunt aşteptaţi să existe fiind membrii Guvernului pentru că aceştia au anunţat că, odată cu rezolvarea tuturor problemelor cetăţenilor, ei nu mai sunt utili şi îşi vor depune cu toţii demisia", se mai arată în enumerarea din comunicatul PC.

"România a absorbit suficiente fonduri comunitare şi nu mai are nevoie de banii europeni, motiv pentru care a solicitat Comisiei Europene să accepte ca statul român să ramburseze fondurile europene care nu-i mai sunt necesare pentru a fi folosite în beneficiul acelor state care sunt contributori net la bugetul Uniunii, precum Germania şi Marea Britanie. Guvernele celor două ţări şi-au exprimat deja gratitudinea faţă de România pentru intenţia de sprijin manifestată de ţara noastră faţă de cele două state în această perioadă de criză", adaugă PC.

În opinia conservatorilor, pentru corecta informare a publicului român, care nu este conştient de bunăstarea în care trăieşte şi de binefacerile Guvernului, televiziunile au datoria să-l prezinte pe premierul Emil Boc la adevărata sa înălţime, să-i permită să se exprime, dar şi să reflecte grandioasele realizări ale domniei sale şi ale echipei pe care o conduce.

Premierul Emil Boc a susţinut, miercuri, că Antena 3 şi Realitatea TV "dezinformează" şi că, de aceea, Antena a fost amendată de CNA şi că, probabil, şi celălalt post "urmează", în timpul acestei declaraţii el luând la un moment dat microfonul din mâna reporterului Realităţii TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici