PC va încerca până în primăvara anului viitor forţarea constituirii unui grup propriu

PC va încerca până în primăvara anului viitor forţarea constituirii unui grup parlamentar propriu al partidului în cazul în care va strânge suficienţi parlamentari nemulţumiţi de la PDL şi UNPR, a declarat luni liderul PC, Daniel Constantin.

20 afișări
Imaginea articolului PC va încerca până în primăvara anului viitor forţarea constituirii unui grup propriu

PC va încerca până în primăvara anului viitor forţarea constituirii unui grup propriu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Constantin a precizat, la o conferinţă de presă, că PC încearcă să finalizeze în acestă săptămână şi săptămâna viitoare discuţiile cu anumiţi parlamentari din PDL şi independenţi - UNPR şi se gândeşte chiar în această perspectivă, la forţarea constituirii unui grup parlamentar propriu ca răspuns la "forţarea PDL de modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor astfel încât să-şi nominalizeze încă un reprezentant în Birourile Permanente".

"Încercăm să finalizăm în această săptămână şi săptămâna viitoare discuţiile pe care le avem cu anumiţi parlamentari din tabăra puterii pentru a încerca să dăm o forţă ceva mai mare moţiunii de cenzură care se impune în perioada următoare. Ne gâdim chiar în această perspectivă în cazul în care nemulţumiţi din cele două partide PDL şi UNPR, numărul nemulţumiţilor se va mări, să încercăm chiar forţarea unui grup parlamentar propriu al PC până în primăvara anului viitor. Acesta şi pe fondul forţării de către cei de la PDL a reglamentului Camerei Deputaţilor şi încercării de a nominaliza un reprezentant al UNPR în Birourile Permanente", a spus Costantin.

El a spus că PC va prezenta în perioada următoare deputaţii şi senatorii care vor părăsi barca puterii, aceştia fiind şi de la PDL şi de la UNPR. "Nu pot să vă spun acum numărul. Noi suntem în discuţii cu câţiva parlamentari în special din Camera Deputaţilor", a precizat liderul PC.

Daniel Constantin a arătat că a discutat şi cu PSD, partenerul de alianţă, această intenţie a PC de a-şi forma propriul grup parlamentar.

"Am mai enunţat această posibilitate în discuţiile de luna trecută vis-à-vis de cele două partide, acest lucru se va concretiza dacă vom avea un număr suficient de deputaţi şi senatori şi lucrul acesta vine ca un răspuns la forţarea pe care a avut-o PDL de a-şi nominaliza un alt membru în Biroul Permaennt atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat", a adăugat Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici