PC vrea să participe pe liste separate de PSD la localele din 2012

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, joi, la Piteşti, că formaţiunea pe care o conduce va participa pe liste separate la alegerile locale din 2012, dar partidul rămâne "într-o colaborare strânsă la nivelul Parlamentului cu PSD" şi că îşi doreşte, de asemenea, o colaborare cu PNL.

17 afișări
Imaginea articolului PC vrea să participe pe liste separate de PSD la localele din 2012

Preşedintele PC, Daniel Constantin (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"În acordul politic de colaborare dintre Partidul Social Democrat şi Partidul Conservator sunt menţionate drept obiective alegerile parlamentare din 2008, cele prezidenţiale din 2009 şi o cooperare la nivelul Parlamentului. Viitoare alianţe la parlamentarele din 2012 nu sunt prevăzute în acord şi probabil vor fi discutate sau nu după alegerile locale. Două obiective au fost deja depăşite, rămânem într-o colaborare strânsă la nivelul Parlamentului cu Partidul Social-Democrat, la fel cum ne dorim o colaborare şi cu Partidul Naţional Liberal, dar este foarte clar şi în acordul politic pe care îl avem că la alegerile locale vom merge pe liste separate în 2012", a declarat Daniel Constantin.

Liderul PC a mai precizat că există membri ai Partidului Conservator care cer în acest moment delimitarea de PSD, afirmând că pentru a realiza aceasta este necesar un rezultat bun la alegerile locale care urmează.

"Liderilor din judeţele care spun să ne rupem de PSD în momentul de faţă le spun «Da, mergem pe drumuri separate la alegerile locale, dar dacă vreţi să mergem pe drumuri separate şi la parlamentare, haideţi să scoatem un scor bun şi să ne mobilizăm la localele din 2012»", a declarat Daniel Constantin.

Constantin a mai spus ca joi, la Piteşti, că a început turneul electoral naţional, împreuna cu vicepreşedinţii Bogdan Diaconu Cătălin Bologa şi Bogdan Diaconu, prin care doreşte reorganizarea si consolidarea partidului în teritoriu, iar în maxim trei luni vor fi alegeri în toate organizaţiile locale şi judeţene ale PC.

"Urmează să-i identificam încă de pe acum pe cei mai buni potenţiali candidaţi la alegerile locale", a spus Daniel Constantin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici