PD, deschis la o colaborare cu PSD pentru proiectul de vot uninominal

PD este dispus la o colaborare cu PSD pentru adoptarea Legii privind votul uninominal în varianta cu două tururi de scrutin, aşa cum a fost validată propunerea la referendumul din 25 noiembrie, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele democrat Emil Boc.

1 afișare
Imaginea articolului PD, deschis la o colaborare cu PSD pentru proiectul de vot uninominal

PD, deschis la o colaborare cu PSD pentru proiectul de vot uninominal

"PD este deschis să colaboreze cu PSD pentru adoptarea acestui proiect de lege. Nu ţinem la paternitatea lui, putem merge pe oricare dintre variantele existente la Parlament. Putem prelua din cele două proiecte lucrurile pozitive, de la noi reducerea numărului de parlamentari, de la PSD alegerea parlamentarilor în două tururi de scrutin”, a afirmat Boc.

Potrivit acestuia, "cheia" adoptării acestui proiect este la PSD, care trebuie să se decidă dacă rămâne consecvent cu proiectul depus în Parlament sau rămâne solidar cu interesele de grup şi personale ale Guvernului Tăriceanu.

"PD este deschis să colaboreze, fără niciun echivoc, fără niciun fel de orgoliu cu PSD pentru adoptarea acestui proiect de lege privind votul uninominal, rezultat din combinarea avantajelor pe care cele două proiecte le au”, a afirmat Boc.

Preşedintele PD a mai spus că democraţii cer în mod expres adoptarea Legii privind votul uninominal în două tururi de scrutin. El a explicat că acest proiect este cel mai bun, în condiţiile în care proiectul lui Tăriceanu este declarat neconstituţional şi s-a demonstrat că a fost „o şmecherie ieftină, pentru inducerea în eroare a opiniei publice”.

„Există apoi la Parlament două proiecte de lege, unul al PSD şi unul al PD. Din preluarea celor două proiecte, se poate realiza rapid o lege a votului uninominal, pe care românii o doresc. Acest proiect de lege trebuie promovat şi adoptat”, a subliniat Emil Boc.

Curtea Constituţională a acceptat, miercuri, contestaţia preşedintelui Traian Băsescu, declarând neconstituţionale prevederi ale legii uninominalului pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici