PDL a atacat la CC legea privind casele de protocol pentru demnitari

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Cristian Rădulescu, a anunţat, joi, că un număr de 70 de parlamentari ai acestui partid au atacat la Curtea Constituţională legea dată de Parlament privind „casele de protocol pentru demnitari”, pe motiv că instituie privilegii pentru această categorie.

3 afișări
Imaginea articolului PDL a atacat la CC legea privind casele de protocol pentru demnitari

PDL a atacat la CC legea privind casele de protocol pentru demnitari

Rădulescu a declarat că legea privind vânzarea imobilelor de la RA-APPS, intitulată sugestiv „case de protocol pentru demnitari”, deşi a fost retrimisă în Parlament de către şeful statului, pentru reexaminare, în cadrul dezbaterilor din plen nu a fost acceptată sugestia lui Traian Băsescu pentru ca legea să îndeplinească condiţiile de constituţionalitate, şi anume ca achiziţia caselor de protocol să se facă prin licitaţie publică.

PDL arată în motivaţia sa că prevederile proiectului de lege prin care se menţionează că deminitarii care ocupă case de protocol au dreptul de a cumpăra locuinţele prin negociere directă creează un privilegiu pentru această categorie.

În opinia lui Cristian Rădulescu, legea privind vânzarea imobilelor de la RA-APPS ar trebui să cuprindă posibilitatea, pentru toate locuinţele din patrimoniul de stat, de a fi cumpărate prin licitaţie publică, iar demnitarul să aibă un drept de preferinţă, în sensul de a i se da posibilitatea să ofere un preţ egal cu cel oferit prin licitaţie publică.

„Considerăm că, prin acest exemplu, clasa politcă şi Parlamentul care au adoptat această lege au ratat încă o bună ocazie de a-şi îmbunătăţi imaginea în faţa alegătorilor”, a mai spus liderul PDL din Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de lege privind vânzarea imobilelor RA-APPS, păstrând amendamentul Senatului conform căruia aceste imobile pot fi vândute şi prin negociere directă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici