PDL a depus la Curtea Constituţională sesizarea privind legea uninominalului pur

PDL a depus, joi, la Curtea Constituţională, sesizarea privind legea uninominalului pur iniţiată de Victor Ponta şi Crin Antonescu, democrat-liberalii susţinând că aceasta e croită pentru interesul electoral al USL, încalcă normele privind suveranitatea poporului şi principiul egalităţii în drepturi

475 afișări
Imaginea articolului PDL a depus la Curtea Constituţională sesizarea privind legea uninominalului pur

PDL a depus la Curtea Constituţională sesizarea privind legea uninominalului pur (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut de către deputatul PDL Sulfina Barbu, într-o conferinţă de presă.

Sulfina Barbu a susţinut că legea votului uninominal iniţiată de Ponta şi Antonescu "este croită pentru interesul electoral al USL" şi încalcă normele privind suveranitatea poporului, exprimată prin referendumul din 2009 şi nu respectă rezultatele acestuia.

Deputatul PDL a mai spus că USL încalcă normele privind principiul egalităţii şi al reprezentativităţii în drepturi.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a spus că USL a adus "modificări abuzive la legea electorală" şi că scopul legii, exprimat de Ponta şi Antonescu, este de a distruge PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici