PDL a reclamat la Biroul Electoral că Stroe a continuat campania, prin declaraţii de presă

Biroul Electoral a primit, până duminică la 15.00, două contestaţii privind alegerile parţiale din Colegiul 1 al Capitalei, una din partea Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, iar alta din partea PDL, care l-a acuzat pe candidatul PNL Radu Stroe că, prin declaraţii, a continuat campania electorală.

16 afișări
Imaginea articolului PDL a reclamat la Biroul Electoral că Stroe a continuat campania, prin declaraţii de presă

PDL a reclamat la Biroul Electoral că Stroe a continuat campania, prin declaraţii de presă (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Contestaţia Asociaţiei Victimelor Mineriadelor a fost respinsă, iar cea a PDL e în curs de soluţionare.

"Biroul Electoral de Circumscripţie Bucureşti a primit două contestaţii. (...) Una se referă la sesizarea Asociaţiei Victimelor Mineriadelor, privind amplasarea în jurul unor secţii de votare pe panouri publicitare de mesaje cu conţinut electoral, sesizare pe care Biroul Electoral a respins-o. În motivare arătăm că articolul de lege prevede că îndepărtarea materialelor electorale se face doar dacă acestea sunt amplasate în interiorul secţiilor de votare sau pe clădirea unde este secţia de votare", a declarat purtătorul de cuvânt al BEM, Iulian Ivan.

El a mai arătat că BEM a mai primit o sesizare din partea PDL privind continuarea campaniei electorale de către candidatul PNL, prin intermediul declaraţiilor de presă. Sesizarea PDL urmează să fie discutată în şedinţa BEM până la ora 19.00.

De asemenea, Ivan a adăugat, referindu-se la incidentul de la Secţia de votare 21, unde un membru al biroului secţiei de votare i-a dat unui alegător două buletine de vot, că respectivul nu mai are acces la materialele electorale.

"BEC a luat decizia, ca urmare a faptului că cele două buletine au fost înmânate de un membru al biroului, ca respectivul membru al biroului să fie momentan îndepărtat de tot ceea ce înseamnă contact cu materialele electorale până la soluţionarea cercetărilor. În momentul de faţă, persoana care a introdus în urnă cele două buletine de vot se află în cercetări la Poliţie", a precizat Ivan.

Candidatul PNL pentru un mandat de deputat în Colegiul 1 al Capitalei, Radu Stroe, a votat, duminică, exprimându-şi speranţa că politica bunului simţ va învinge "politica nesimţită" a Guvernului Boc şi a PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici