PDL a semnat un acord de colaborare cu Alianţa Patronatelor din Industrie şi Energie

Liderii PDL au semnat, luni, un acord de colaborare cu Alianţa Patronatelor din Industrie şi Energie, care prevede susţinerea reciprocă a unor proiecte şi consilierea PDL de către forul patronal pe anumite domenii, preşedintele CONPIROM, Vasile Turcu, precizând că acordul nu reprezintă o alianţă.

19 afișări
Imaginea articolului PDL a semnat un acord de colaborare cu Alianţa Patronatelor din Industrie şi Energie

PDL a semnat un acord de colaborare cu Alianţa Patronatelor din Industrie şi Energie (Imagine: Mediafax Foto)

Liderii democrat-liberali Emil Boc, Theodor Stolojan şi Adriean Videanu au semnat acordul de colaborare cu Alianţa Patronatelor din Industrie şi Energie, reprezentată de Vasile Turcu şi Ioan Conecini.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a spus că acordul are 12 puncte şi prevede că Alianţa va susţine iniţiativele democrat-liberale care vizează continuarea reformelor economice şi promovarea proiectelor legislative referitoare la industrie şi energie.

El a mai spus că acordul are o clauză referitoare la reducerea şi simplificarea fiscalităţii şi la susţinerea reciprocă a politicilor în structurile statutului.

De asemenea, liderul PDL a spus că documentul susţine asigurarea egalităţii de tratament între firmele româneşti şi străine la licitaţiile pentru proiectele majore destinare modernizării României.

La rândul său, preşedintele Alianţei Patronatelor din Industrie, Vasile Turcu, a spus că forul pe care îl conduce a făcut "primul pas", prin semnarea acordului cu PDL.

"Sper ca săptămâna viitoare să avem acorduri şi cu celelalte partide care sunt mai puternice. Trebuie să recunoaştem că numai împreună, prin dialog, vom reuşi", a arătat Turcu.

El a punctat, totuşi, faptul că Alianţa Patronatelor din Industrie este o organizaţie apolitică şi semnarea acordului nu reprezintă o alianţă cu PDL. "Suntem o organizaţie patronală apolitică, nu vreau să se înţeleagă că suntem aliaţi cu PDL sau PSD. Doar să avem o dialog social de prietenie şi de colaborare", a spus Turcu.

De asemenea, liderul Alianţei Patronatelor din Energie a spus că organizaţia pe care o conduce se angajează să consilieze PDL "cu consilieri neplătiţi", în domeniul energiei.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a arătat, şi el, că "România deja se află sub impactul crizei internaţionale, aşa că trebuie să fim uniţi în faţa acestui fenomen care vine peste noi".

"Fac un apel la toate forţele politice, la sindicate, patronate, să ne unim forţele, pentru ca, împreună, să ajungem la un punct de vedere cum trebuie acţionat împotriva efectelor acestei crize", a mai spus Stolojan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici