PDL ar negocia cu PNL majoritatea în CGMB

Democrat-liberalii sunt dispuşi să negocieze cu PNL o eventuală majoritate în CGMB, ei urmând să monitorizeze şi eventual să sancţioneze prin vot "abaterile" primarului Sorin Oprescu şi ale Consiliului General de la programul "Soluţii, nu discuţii", au declarat surse PDL.

11 afișări
Imaginea articolului PDL ar negocia cu PNL majoritatea în CGMB

PDL ar negocia cu PNL majoritatea în CGMB

Surse democrat-liberale au precizat, luni, că liderii PDL sunt dispuşi să negocieze cu PNL o eventuală majoritate în CGMB, fiecărui partid revenindu-i câte un viceprimar general, cel mai probabil cel democrat-liberal urmând a fi Răzvan Murgeanu, care, în prezent, ocupă acelaşi post.

Potrivit surselor PDL, strategia pe care democrat-liberalii vor să o aplice este cea a unei "strânse monitorizări" a deciziilor primarului general Sorin Oprescu şi Consiliului General, luându-se în calcul eventuala sancţionare prin vot a acestora, în cazul în care acţiunile lor administrative se vor "abate de la normalitate".

"Noi nu vom aplica strategia PSD din perioada mandatului lui Traian Băsescu. Vom proceda corect, legal", au spus sursele PDL.

Acestea au arătat că Vasile Blaga a avertizat duminică seară, în discursul său, că proiectul său "Soluţii, nu discuţii" devine programul administrativ pentru Capitală al consilierilor PDL, care vor urmări pas cu pas aplicarea măsurilor cuprinse în el.

"Trebuie să se respecte acest program. Să nu uităm, fără voturile consilierilor PDL, în CGMB nu se poate lua nicio decizie referitoare la patrimoniul Capitalei, pentru aceste hotărâri fiind nevoie voturile a două treimi din numărul consilierilor. Iar noi avem cei mai mulţi consilieri generali”, au completat sursele PDL.

Acestea au apreciat, că, după cum s-a prezentat Sorin Oprescu în campania electorală, bucureştenii nu vor fi de acord cu acţiunile acestuia şi nu au exclus posibilitatea ca, în maximum doi ani, să aibă loc alegeri anticipate la Primăria Generală.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că negocierile privind majoritatea în CGMB sau pentru funcţiile de viceprimari vor începe doar după ce se usucă cerneala de pe rezultatele oficiale.

Întrebat dacă PDL s-a gândit cu ce partide va negocia majoritatea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti sau dacă a luat în calcul desemnarea unui viceprimar, Emil Boc a declarat că aceste discuţii vor avea loc doar după ce se vor da publicităţii rezultatele oficiale ale alegerilor.

"Să aşteptăm să se usuce cerneala de pe rezultatele oficiale şi apoi începem şi discuţiile. Deocamdată, nu am discutat aceste aspecte. Aveţi puţintică răbdare, vom discuta şi aceste aspecte, dar nu în acest moment, pentru că nu avem încă nimic oficial", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici