PDL cere "insistent" premierului demiterea lui Barbu pentru fuziunea instituţiilor de spectacol

PDL cere insistent premierului Victor Ponta demiterea de urgenţă a ministrului Culturii Daniel Barbu pe motiv că acesta "dă dovadă de lipsă de respect faţă de cultură" şi a promovat hotărârea privind fuziunea instituţiilor de spectacol, a declarat joi, vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru.

229 afișări
Imaginea articolului PDL cere "insistent" premierului demiterea lui Barbu pentru fuziunea instituţiilor de spectacol

Ministrulş Culturii, Daniel Barbu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"PDL cere în mod insistent premierului Victor Ponta demiterea de urgenţă a ministrului Culturii Daniel Barbu", a precizat, într-o conferinţă de presă, Radu F. Alexandru.

El a spus că niciunul dintre cei 17 miniştri ai Culturii de până acum nu a dovedit o asemenea lipsă de cunoaştere a instituţiilor culturale, lipsă de respect faţă de cultură, faţă de oamenii de cultură.

Radu F. Alexandru a spus că ultima hotărâre publicată pe siteul Ministerului Culturii vizează fuziunea prin absorbţie a instituţiilor de spectacol.

"Este un atentat de o gravitate maximă împotriva unor instituţii de spectacole cu o personalitate bine definită şi cu merite incontestabile", a apreciat liderul PDL.

El a spus că în realitate modelul pe care îl are Daniel Barbu este Nicolae Ceauşescu, care înainte de '89 a avut iniţiativa de a comasa toate instituţiile de spectacol.

Radu F. Alexandru a spus că Daniel Barbu încearcă astfel să realizeze economii la bugetul de stat lovind în instituţiile de spectacol.

Liderul PDL a mai spus că Daniel Barbu a fost singurul care s-a pronunţat în favoarea proiectului Roşia Montană, deşi forul Academiei s-a declarat împotrivă din cauza gravelor perturbări şi distrugeri a unor mărturii de valoare imensă.

"Pentru toate aceste motive, PDL cere premierului demiterea de urgenţă a ministrului Culturii, Daniel Barbu, înainte să ajungem să înţelegem că ministrul Culturii face parte din categoria acelora care atunci când aud de cultură sunt gata să scoată pistolul", a mai spus Radu F. Alexandru.

Teatrul de Operetă "Ion Dacian", Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română" şi Teatrul de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa vor fi desfiinţate şi reorganizate în subordinea Operei Naţionale Bucureşti, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

"Opera Naţională Bucureşti va fi reorganizată, ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu Teatrul de Operetă, cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, cu Centrul Naţional de Artă «Tinerimea Română» şi cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet «Oleg Danovski» din Constanţa, care se desfiinţează", se spune în proiectul de HG, iniţiat de Ministerul Culturii.

Conform sursei citate, "desfiinţarea şi reorganizarea" acestor instituţii publice va produce efecte la data intrării în vigoare a ordinului ministrului Culturii privind organizarea şi funcţionarea Operei, pentru punerea în aplicare a reorganizării.

Decizia comasării acestor instituţii este justificată de Ministerul Culturii "având în vedere angajamentele guvernamentale referitoare la reducerea cheltuielilor bugetare", se spune în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici