PDL: Comisiile de apărare şi politică externă să verifice abuzurile lui Geoană

PDL a anunţat, miercuri, prin vicepreşedintele Gheorghe Flutur, că solicită Comisiilor de apărare şi politică externă din Parlament să verifice două "abuzuri" ale lui Mircea Geoană, respectiv folosirea bazei de date a Armatei şi vizita "secretă" la Moscova.

20 afișări
Imaginea articolului PDL: Comisiile de apărare şi politică externă să verifice abuzurile lui Geoană

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Flutur a precizat, într-o conferinţă de la sediul central al partidului, că PDL solicită de urgenţă explicaţii din partea liderului PSD Mircea Geoană referitor la folosirea bazei de date a pensionarilor din armată şi din servicii, fapt dovedit de scrisorile care sunt trimise în teritoriu cu adresă exactă pentru aceste persoane, bază de date care este confidenţială, secretă şi a cărei utilizare nu este permisă, conform legii.

"PDL solicită de urgenţă explicaţii liderului PSD şi solicităm Comisiilor de apărare din Parlament să verifice acest abuz al folosirii bazei de date secrete în campanie pentru scrisorile semnate de Mircea Geoană", a mai spus Flutur.

El a adăugat că "PSD inaugurează un nou stil de campanie cu această căpuşare a instituţiilor statului şi se confirmă că, în mandatul lui Dan Nica la MAI, baza de date de la unele instituţii, de la DGIPI, a fost pusă pe taraba electorală a PSD".

În plus, PDL a mai solicitat Comisiilor de politică externă din Parlament să verifice mandatul în baza căruia liderul PSD Mircea Geoană a făcut o vizită secretă la Moscova, având în vedere că la acea dată Geoană deţinea două funcţii importante, de preşedinte al Senatului, omul doi în stat şi vicepreşedintele al CSAT.

Cotidianul "Evenimentul Zilei" a scris, marţi, că prezidenţiabilul PSD, Mircea Geoană a folosit bazele de date personale ale MApN şi a transmis către ofiţerii în rezervă din Armata Română scrisori electorale personalizate, în care le cerea să-l voteze pentru funcţia de Comandant Suprem al Forţelor Armate.

Potrivit sursei citate, "surpriza" a reprezentat-o faptul că prezidenţiabilul PSD le cunoştea, cu exactitate, numele, prenumele, gradul şi mai ales adresa, semn că a avut acces la baza de date a MApN, date cu caracter personal şi confidenţial.

Ministrul Apărării Naţionale a ordonat o anchetă internă pentru clarificarea aspectelor referitoare la gestionarea bazelor de date ale personalului militar în rezervă, a informat, marţi, MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici