PDL Constanţa denunţă protocolul cu PSD la nivel local

Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa a votat în unanimitate denunţarea protocolului cu PSD la nivel local şi a sugerat conducerii centrale să facă acelaşi lucru şi la nivel naţional.

59 afișări
Imaginea articolului PDL Constanţa denunţă protocolul cu PSD la nivel local

Liderul PDL Constanţa, Mircea Banias (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul PDL Constanţa, Mircea Banias, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că a existat o solicitare din partea Biroului Permanent Naţional către toate organizaţiile judeţene să se pronunţe până în data de 15 septembrie asupra oportunităţii continuării colaborării cu PSD la nivel local.

"Am luat în dezbatere la ultima şedinţă de Birou Permanent Judeţean de joi relaţia pe plan local din interiorul coaliţiei. În unanimitate, colegii din Biroul Permanent Judeţean au decis că această coaliţie nu există şi că suntem decişi să o denunţăm şi să renunţăm la ea. Am comunicat Biroului Permanent Naţional decizia noastră în cursul zilei de ieri (n.r. - sâmbătă), deci PDL Constanţa se manifestă pentru încetarea acestei coaliţii la nivel local", a afirmat Mircea Banias, care a sugerat conducerii centrale să rupă acest protocol la nivel naţional.

El susţine că au fost doar două-trei întâlniri cu reprezentanţii PSD Constanţa de la realizarea acestei coaliţii, iar discuţiile s-au axat exclusiv pe împărţirea posturilor la serviciile deconcentrate.

"Ştie toată lumea că între PSD şi PDL la Constanţa nu au fost niciodată relaţii de prietenie sau de iubire. Singurul lucru pe care PDL şi PSD l-au avut în comun în urmă cu câteva luni a fost nevoia de a da României un Guvern stabil, cu o mare susţinere în Parlament", a explicat liderul PDL Constanţa.

El a mai precizat că ruptura dintre cele două partide la nivel naţional se poate produce oricând, mai ales că în Parlament PSD s-a aliat cu PNL împotriva democrat-liberalilor.

"Ruptura se poate produce oricând. Ruptura s-a produs, în fapt, la nivel parlamentar, unde PSD şi PNL constituie o coaliţie şi votează împreună. La nivel parlamentar PDL este în opoziţie. Marea majoritate a proiectelor promovate de PDL se lovesc de votul majoritar al coaliţiei PSD-PNL, iar dovadă mai bună decât comisiile de anchetă înfiinţate la hotărârea comună a PSD şi PNL nu cred că există", a mai spus Mircea Banias.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii PSD Constanţa nu au putut fi contactaţi pentru a prezenta un punct de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici