PDL depune plângere penală împotriva premierului Tăriceanu

Parlamentarii PDL vor depune, în cursul zilei de marţi, o plângere penală împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu, pentru că acesta nu a respectat decizia luată de Parlament prin adoptarea moţiunii simple de anulare a taxei auto, a anunţat liderul deputaţilor PDL, Cristian Rădulescu.

18 afișări
Imaginea articolului PDL depune plângere penală împotriva premierului Tăriceanu

PDL depune plângere penală împotriva premierului Tăriceanu (Sursa: Mediafax Foto)

"Premierul, care nu a catadisit să pună în aplicare ceea ce presupunea adoptarea moţiunii simple, dă dovadă de abuz în funcţie. Drept pentru care înaintăm o plângere penală împotriva primului-ministru", a anunţat, într-o conferinţă de presă, liderul deputaţilor PDL, Cristian Rădulescu.

Semnatarii plângerii consideră că premierul a încălcat articolele 246 şi 248 din Codul Penal, anume abuz în serviciu împotriva intereselor persoanelor şi abuz în serviciu împotriva intereselor publice, întrucât nu a respectat decizia luată de Parlament prin adoptarea moţiunii simple referitoare la taxa auto.

"De la data depunerii moţiunii simple, cu rea credinţă, Călin Popescu Tăriceanu şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru într-un mod defectuos şi a cauzat o vătămare a intereselor legale atât a semnatarilor acestei plângeri, cât şi intereselor publice şi ale cetăţenilor", a declarat, la rândul său, deputatul PDL Raluca Turcan.

Ea a explicat că prima încălcare se referă la nerespectarea deciziei moţiunii simple adoptate de Camera Deputaţilor, cu privire la taxa auto, iar, pe de altă parte, primul-ministru a ignorat sentinţele date de instanţele de judecată, deoarece nu a făcut nimic pentru a stopa litigiile privind taxa auto.

Turcan a cerut procurorilor să verifice dacă primul-ministru nu se face vinovat şi de infracţiunea de corupţie, fiind preşedintele de onoare al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme.

"Această asociaţie, este demonstrat, a avut avantaje financiare în urma aplicării taxei de primă înmatriculare. Cerem instituţiilor statului să vadă dacă primul-ministru a mai făcut şi alt gen de infracţiune", a spus Turcan.

Ea a mai precizat că premierul intră sub incidenţa Legii răspunderii ministeriale, ceea ce presupune că dacă va fi urmărit penal, preşedintele României are posibilitatea de a-l suspenda, la solicitarea procurorului general al Parchetului ÎCCJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici