PDL iniţiază moţiunea de cenzură şi cere partidelor semnături pentru a o depune

Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat, marţi, că formaţiunea sa iniţiază o moţiune de cenzură împotriva Guvernului şi că democrat-liberalii au nevoie de încă 21 de semnături pentru a o depune în Parlament, astfel că vor trimite textul moţiunii tuturor grupurilor parlamentare, pentru a semna documentul.

13 afișări
Imaginea articolului PDL iniţiază moţiunea de cenzură şi cere partidelor semnături pentru a o depune

PDL iniţiază moţiunea de cenzură şi cere partidelor semnături pentru a o depune

Emil Boc a spus că PDL a finalizat textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului şi că documentul a fost semnat de 95 de parlamentari democrat-liberali.

El a anunţat că PDL va trimite textul moţiunii tuturor grupurilor parlamentare, pentru a semna textul.

Boc a susţinut că democrat-liberalii au nevoie de 21 de semnături de la alte partide, pentru a depune moţiunea.

Liderul PDL a solicitat Birourilor Permanente ale celor două Camere să dezbată în procedură de urgenţă Ordonanţa Guvernului prin care s-a amânat aplicarea legii de majorare a salariilor profesorilor.

"PDL cere Biroului Permanent al Senatului, ca primă Cameră sesizată, să stabilească un termen de 3 zile pt amendamente, dezbateri şi respingere a Ordonanţei. De asemenea şi Camerei Deputaţilor îi cerem acelaşi termen de 3 zile. Este primul test ptentru a vedea dacă PSD e în măsură să îşi onoreze votul dat în Parlament", a spus Boc.

El a confirmat că PDL va depune săptămâna aceasta şi plângerea penală împotriva premierului Tăriceanu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice".

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, marţi, că parlamentarii partidului vor susţine o eventuală moţiune de cenzură împotriva Guvernului, ca urmare a amânării aplicării legii de majorare a salariilor profesorilor, susţinând că este de acord "cu orice care va scăpa ţara asta de mafie”.

Reprezentantul PC, Codruţ Şereş, a declarat, marţi, că varianta cu moţiunea de cezură este populistă şi nu rezolvă problema deoarece ia timp, iar, chiar dacă cade Guvernul, măsura rãmâne în vigoare".

Liderul PSD, Mircea Geoană, a afirmat că intenţia PDL de a depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul emite o OUG pentru amânarea majorării salariilor profesorilor este o dovadă de "populism deşănţat" şi "un mod penibil de a se urca pe valul de nemulţumire creat de nemajorarea salariilor".

Guvernul a decis, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici