PDL: La sfârşitul acestei săptămâni decidem modul de promovare a legii privind comasarea alegerilor

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că în coaliţia majoritară s-a hotărât sprijinirea unui proiect de lege privind comasarea alegerilor locale şi parlamentare, urmând ca la sfârşitul acestei săptămâni să se decidă modul de promovare a proiectului.

248 afișări
Imaginea articolului PDL: La sfârşitul acestei săptămâni decidem modul de promovare a legii privind comasarea alegerilor

PDL: La sfârşitul acestei săptămâni decidem modul de promovare a legii privind comasarea alegerilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În coaliţie s-a hotărât sprijinirea unui proiect de lege referitor la organizare şi desfăşurarea alegerilor locale şi parlamentare simultan la sfârşitul anului 2012. Până la sfârşitul săptămânii vom stabili în coaliţie şi forma în care vom promova acest proiect extrem de important", a precizat Flutur într-o conferinţă de presă.

El a precizat că o variantă de promovare a proiectului poate fi asumarea răspunderii Guvernului.

Potrivit lui Flutur, prin comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare s-ar scurta perioada campaniei electorale şi s-ar face o economie de 23 de milioane de euro.

"Europa trece prin clipe grele, nesigure din punct de vedere economic. Noi dorim stabilitate economică, ca anul viitor să scurtăm perioada campaniei electorale şi dorim reducerea cheltuielilor pentru alegeri", a explicat Gheorghe Flutur motivele privind necesitatea unui asemenea proiect de lege.

El a precizat că data alegerilor ar urma să fie stabilită prin hotărâre de guvern, într-o zi de duminică, la sfârşitul anului 2012.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici