PDL: Moţiunea de cenzură nu va trece, Guvernul nu se află în pericol

PDL consideră că moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie nu va trece de Parlament şi "Guvernul nu se află în niciun pericol", a declarat luni purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

209 afișări
Imaginea articolului PDL: Moţiunea de cenzură nu va trece, Guvernul nu se află în pericol

Sever Voinescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Politic, suntem convinşi, mai ales după şedinţa coaliţiei, că Guvernul nu se află în niciun pericol", a spus Voinescu după şedinţa BPN al PDL.

El a apreciat că nici iniţiatorii moţiunii de cenzură, adică reprezentanţii USL, "nu au încredere în propria lor moţiune".

Voinescu a mai spus că acest lucru arată faptul că în opinia publică s-a aşezat deja trendul scăderii USL şi creşterii PDL.

Întrebat dacă în PDL s-a făcut un sondaj de opinie, Sever Voinescu a răspuns că, "după ultimele măsurători", USL ar avea sub 50%, fiind pe la 40-45%, în vreme ce PDL s-ar îndrepta spre 25%.

La rândul său, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, după şedinţa BPN al PDL, că toţi parlamentarii coaliţiei vor fi prezenţi la citirea şi la dezbaterea moţiuni de cenzură iniţiată de opoziţie, susţinând că aceasta va fi respinsă "cu siguranţă".

"Astăzi, la Parlament vor fi toţi parlamentarii coaliţiei prezenţi la citirea moţiunii de cenzură şi joi la dezbatere. Noi vom fi prezenţi. Au fost colegii în şedinţa coaliţiei, s-a stabilit foarte clar, vom fi prezenţi pentru a încheia şi acest capitol", a adăugat Barbu.

Ea a mai spus că demersul opoziţiei este constituţional şi că iniţiatorii moţiunii de cenzură trebuie să fie cei care să aibă majoritate pentru ca moţiunea să fie aprobată, lucru care nu se va realiza.

Moţiunea de cenzură intitulată "După 22 de ani, democraţia este în pericol", depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, urmează să fie prezentată luni în plenul Parlamentului de către iniţiatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici