PDL nu a decis în legătură cu votul în cazul raportului Ridzi

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a declarat că forul politic al partidului nu a luat o decizie în ceea ce priveşte votul asupra raportului comisiei de anchetă parlamentară a cazului Monica Iacob Ridzi.

52 afișări
Imaginea articolului PDL nu a decis în legătură cu votul în cazul raportului Ridzi

PDL nu a decis în legătură cu votul în cazul raportului Ridzi (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Poziţia PDL rămâne consecventă: Parlamentul nu trebuie să fie un scut pentru demnitari, pentru parlamentari. Vom acţiona în această direcţie. Facem un apel, în primul către partenerii noştri de coaliţie, ca, în acest sens, în această sesiune extraordinară. Aici ne referim atât la dosarele Năstase, Tăriceanu. PDL a fost deschis pentru o acţiune rapidă, pentru un vot transparent pentru aflarea adevărului", a declarat Gheorghe Flutur.

Totuşi, liderul PDL a refuzat să afirme cum vor vota parlamentarii PDL în cazul fostului ministru al tineretului şi sportului.

"Să se întrunească parlamentarii, să facă o analiză. Nu pot eu să vă spun. Linia noastră este pentru ca Parlamentul să nu devină un scut pentru nimeni. Dar trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză. Forul politic al PDL nu dă sentinţe dacă cineva este vinovat sau nu. (…) Se vor întâlni parlamentarii noştri, analizează şi vor acţiona", a declarat Flutur.

El a spus că parlamentarii PDL au votat "cu ambele mâini" constituirea comisiei de anchetă parlamentară a cazului Monica Iacob Ridzi dar că situaţia care există reprezintă "reportarea unor dosare în Parlamentul României, care cred că au început să prindă mucegai şi din acest punct de vedere luăm note proaste şi la Comisia Europeană".

"Respectând regulamentul Parlamentului oamenii noştri nu vor pune frână în a da drumul tuturor demersurilor în cunoştinţă de cauză. E firesc că ei vor analiza acest lucru. Încă o dată vă spun că trebuie să judecăm cu aceeaşi unitate de măsură toate dosarele din Parlament şi să grăbim exprimarea justiţiei cât mai repede", a conchis Flutur, răspunzând întrebării unui jurnalist despre cum vor vota parlamentarii PDL raportul comisiei de anchetă parlamentară a cazului Monica Iacob Ridzi.

Biroul Permanent al Camerei a decis, pe 13 iulie, organizarea unei sesiuni extraordinare, pe 27 iulie, care să cuprindă două şedinţe de plen în care să fie dezbătute, printre altele, raporturile în cazurile Ridzi şi Sterling-Tăriceanu.

După ce plenul Camerei va elabora cele două hotărâri privind cazurile Sterling şi Ridzi, se va discuta despre procedura care va fi urmată privind începrea urmăririi penale a celor doi demnitari.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat, marţi, că îşi dă demisia, după aproape şapte luni de la instalarea în funcţie, spunând că nu vrea să afecteze imaginea Guvernului şi a partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici