PDL: Ponta şi Antonescu să decidă dacă Mona Pivniceru are profilul moral pentru funcţia de ministru

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, că, în urma fotografiilor apărute în presă privind-o pe Mona Pivniceru, este responsabilitatea premierului şi a preşedintelui interimar să decidă dacă aceasta are "profilul moral" pentru a ocupa funcţia de ministru al Justiţiei.

772 afișări
Imaginea articolului PDL: Ponta şi Antonescu să decidă dacă Mona Pivniceru are profilul moral pentru funcţia de ministru

Victor Ponta şi Crin Antonescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cezar Preda a arătat că PDL şi-a spus punctul de vedere răspicat în privinţa oricărei nominalizări, dar că astăzi consideră că este "problema celor care au nominalizat-o pe Mona Pivniceru şi responsabilitatea premierului şi a preşedintelui interimar să analizeze şi să decidă dacă aceasta are sau nu profilul moral de a ocupa această funcţie".

"Nu am avut nicio legătură cu aceste lupte intestine în interiorul USL, habar nu avem ca partid, şi nu ne-am propus niciodată să intoxicăm opinia publică cu anumite fotografii, colaje sau alte date despre un om care aspiră la o funcţie", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.

El a menţionat că PDL nu doreşte să fie introdus în această "ecuaţie a demonizării Monei Pivniceru".

"Doamna Pivniceru, propusă ca ministru al Justiţiei, trebuie să se gândească şi singură şi trebuie să se gândească şi cei care au nominalizat-o dacă o asemenea numire face bine României şi românilor. Vom vedea ce decizie vor lua cei care şi-au asumat această responsabilitate", a mai declarat Cezar Preda.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Slatina, răspunzând unei întrebări, că Mona Pivniceru i-a spus că nu renunţă la postul de ministru al Justiţiei şi nu îşi retrage demisia din CSM, el precizând că, în aceste condiţii, nu îşi retrage propunerea privind numirea acesteia la MJ.

Întrebat dacă a discutat cu Mona Pivniceru, premierul a răspuns: "Da, am discutat şi mi-a zpsus că nu renunţă la postul de ministru (n.r. - al Justiţiei), şi nici nu îşi retrage demisia din Consiliul Superior al Magistraturii, astfel încât nici eu nu-mi retrag propunerea de ministru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici