PDL susţine asumarea răspunderii pe trei legi: reforma agenţiilor, educaţie şi salarizarea unică

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că în 2 septembrie Guvernul îşi va asuma răspunderea pe trei legi: restructurarea agenţiilor, reforma educaţiei şi salarizarea unică, demers pe care PDL îl susţine fără rezerve, arătând că speră ca şi PSD să aibă voinţa politică pentru adoptarea acestor legi.

38 afișări
Imaginea articolului PDL susţine asumarea răspunderii pe trei legi: reforma agenţiilor, educaţie şi salarizarea unică

PDL susţine asumarea răspunderii pe trei legi: reforma agenţiilor, educaţie şi salarizarea unică (Imagine: Mediafax Foto)

"PDL susţine fără rezerve, prin votul Colegiului Director, reforma statului român şi adoptarea măsurilor legislative în acest sens. PDL susţine fără rezerve asumarea răspunderii Guvernului pe cele trei proiecte de legi care vizează reforma statului", a spus Boc.

El a arătat că cele trei legi pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea sunt reforma agenţiilor guvernamentale, restructurarea şi desfiinţarea acestora, reforma educaţiei din România şi promovarea unui noi cadrul legal pentru reforma educaţiei şi reforma sistemului de salarizare prin susţinerea unei legi a salarizării unice a tuturor persoanelor plătite din fonduri publice.

"Asupra celor trei legi guvernul îşi va asuma răspunderea în 2 septembrie", a spus Boc.

Premierul a mai anunţat că acest pachet de reformă va fi continuat cu legea care vizează reforma sistmului de pensii, pentru a elimina inechităţile şi privilegiile din sistem, cu legea descentralizării şi a aplicării standardelor de cost calitative şi cantitative care să spună clar câţi bani publici trebuie cheltuiţi pentru fiecare serviciu public şi ce calitate trebuie să ofere ele.

O altă lege pe care urmează să o adopte Guvernul este legea responsabilităţii fiscale, care să stabilească clar că un proiect de infrastructură odată început se finalizează şi nu se abandonează indiferent cine vine la guvernare şi că banii din infrastructură nu mai sunt transferaţi în noiembrie şi decembrie la salarii şi sporuri cum s-a făcut până în momentul de faţă, a mai spus Boc.

El a vorbit şi despre reforma sistemului judiciar, şi anume adoptarea codului de procedură civilă şi codului de procedură penală, care vor întregi accesul românilor la justiţie.

"Toate aceste legi cer voinţă politică, PDL are voinţă politică pentru a duce aceste legi la bun sfârşit, sperăm ca şi partenerii noştri cu care am intrat în guvernare pentru aceste reforme să susţină ceea ce este necesar României", a mai spus Emil Boc.

Ministrul de Interne, viceprim-ministrul Dan Nica, a declarat, luni, după BPCC, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament în trei etape, pe trei pachete de legi: cel privind măsuri economice, cel pentru salarizarea unică şi cel pentru legile educaţiei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici