PDL va cere conducerii Camerei reluarea votului în cazul ridicării imunităţii lui Cătălin Teodorescu

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Tinel Gheorghe, a anunţat, miercuri, că în cursul zilei va depune o solicitare la Biroul Permanent al acestui for legislativ, de reluare a votului în cazul ridicării imunităţii deputatului Cătălin Teodorescu.

562 afișări
Imaginea articolului PDL va cere conducerii Camerei reluarea votului în cazul ridicării imunităţii lui Cătălin Teodorescu

PDL va cere conducerii Camerei reluarea votului în cazul ridicării imunităţii lui Cătălin Teodorescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

”Astăzi (miercuri, n.r.) vom depune o solictare la Biroul Permanent de reluare a votului în cazul lui Cătălin Teodorescu. Cred că în Comisia Juridică şi în Biroul permanent va fi analiză cererea PDL”, a spus Tinel Gheorghe.

Votul deputaţilor de respingere a încuviinţării arestării preventive, în cazul lui Cătălin Teodorescu (PDL) a stârnit controverse în şedinţa de plen de miercuri.

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a susţinut, după vot, că cei de la noul PNL ”au practicat aceleaşi metode” şi că ”s-a văzut aceeaşi faţă a demagogiei şi minciunii”. El a arătat că, în opinia sa, sunt colegi din opoziţie care au fost prezenţi doar formal şi nu şi-au exercitat votul şi a cerut materialul filmat.

”Vă rog să daţi dispoziţie aparatului tehnic al Camerei să ne pună la dispoziţie materialul filmat cu ocazia votului pentru a putea demonstra această opinie a mea”, a susţinut Neacşu.

În replică, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a calificat intervenţia lui Neacşu drept ”exemplu de demagogie politică” şi a spus că grupurile parlamentare ale PDL şi PNL au 106 parlamentari în Camera Deputaţilor şi nu la ele era decizia, ci la majoritatea parlamentară.

”Noi am anunţat public de la tribună cum vom vota, dumneavoastră v-aţi abţinut”, a susţinut Tinel Gheorghe.

Cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu nu a întrunit numărul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicând 146 de opţiuni favorabile, surse parlamentare indicând anterior, după un rezultat neoficial, că solicitarea fusese aprobată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici