PDL va insista pentru introducerea pe ordinea de zi a revocării lui Geoană

Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent, că va insista pentru ca solicitarea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului să fie introdusă pe ordinea de zi, anunţând că va cere acest lucru şi în şedinţa de plen de miercuri.

14 afișări
Imaginea articolului PDL va insista pentru introducerea pe ordinea de zi a revocării lui Geoană

PDL va insista pentru introducerea pe ordinea de zi a revocării lui Geoană (Imagine: Senat)

"Constatăm că se încalcă Regulamentul Senatului. Avem nevoie de linişte, avem nevoie de echilibru în instituţia Senatului, să putem să legiferăm. Să ne ducem activitatea mai departe. În aceste condiţii, în care, practic, avem o dictatură în Biroul Permanent, susţinută chiar de preşedintele Senatului, cred că în acest mod nu putem să continuăm într-un ritm în care să putem să legiferăm într-un mod bun pentru instituţia noastră", a declarat liderul senatorilor PDL, Traian Constantin Igaş.

El a acuzat că, în şedinţa de marţi, s-a produs "un nou abuz", încălcându-se câteva prevederi din Regulamentul Senatului.

"Prima încălcare este - articolul 31, aliniatele 1 şi 2, în care se precizează clar că preşedintele Senatului, care a avut o solicitare de revocare, nu putea să conducă şedinţa de azi a Biroului Permanent. A doua încălcare gravă, în opinia noastră - articol 85, aliniat 3, prin care fiecare grup parlamentar sau fiecare senator poate să solicite introducerea unui punct pe ordinea de zi în Biroul Permanent, fără ca Biroul Permanent să se pronunţe prin vot pentru acest lucru", a arătat Igaş.

Liderul senatorilor PDL a anunţat că, în şedinţa de plen de miercuri a Senatului, PDL va susţine introducerea solicitării pe ordinea de zi şi că vor "uza de toate pârghiile" pe care Regulamentul le prevede pentru a "duce la bun sfârşit" acest demers.

De asemenea, Igaş a mai spus că, în eventualitatea în care nu va fi introdusă pe ordinea de zi a plenului această solicitare, senatorii PDL vor "insista" pentru ca propunerea să fie introdusă pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Totodată, liderul senatorilor PDL a catalogat remarca lui Ioan Chelaru, care afirmase că solicitarea PDL nu este constituţională, drept "pur politică".

"Vom insista, pentru că nu este normal ceea ce se întâmplă în acest moment. Cred că solicitarea pe care noi am făcut-o Biroului Permanent are acoperire regulamentară şi constituţională", a adăugat Traian Igaş.

Referitor la prevederea regulamentară conform căreia o astfel de solicitare poate fi făcută o singură dată pe sesiune, Traian Igaş a afirmat: "În condiţiile în care ea (solicitarea de revocare a preşedintelui Mircea Geoană - n.r.) nu a fost votată, cred că cererea noastră rămâne valabilă în continuare. Vom solicita în continuare introducerea pe ordinea de zi", a conchis Igaş.

Cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, iniţiată de senatorii PDL, a fost scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent de marţi, cu votul majoritar al PSD şi PNL. Surse din Biroul Permanent au declarat, pentru MEDIAFAX, că senatorii PSD şi PNL au avut şapte voturi, în timp ce cei şase senatori PDL şi UDMR au refuzat să voteze această propunere. Propunerea a fost făcută de chestorul Ioan Chelaru (PSD).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici