PDL va propune un democrat-liberal dacă Guvernul Croitoru nu trece

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda, deputat de Buzău, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că, în situaţia în care Guvernul Croitoru nu va trece de Parlament, formaţiunea din care face parte va propune pentru postul de premier un membru democrat-liberal.

10 afișări
Imaginea articolului PDL va propune un democrat-liberal dacă Guvernul Croitoru nu trece

Cezar Preda spune că dacă Guvernul Croitoru nu trece de Parlament PDL va propune un democrat-liberal (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Preda şi-a exprimat speranţa ca "măcar în ceasul al 12-lea clasa politică sa dea dovadă de înţelepciune şi maturitate şi sa participe la alcătuirea unui guvern de uniune naţională".

În caz contrar, a adăugat Preda, PDL îi va propune lui Traian Băsescu să-şi aleagă, aşa cum prevede Constituţia, un premier din rândul democrat-liberalilor.

"Noi aşteptăm consultările de mâine (n.r. - luni) cu Croitoru. Nutrim speranţa ca măcar în ceasul al 12-lea clasa politică să dea dovadă de maturitate şi înţelepciune şi să participe la alcătuirea unui guvern de uniune naţională. Dacă nu, vom propune preşedintelui Băsescu, aşa cum e spiritul Constituţiei, ca fiind cel mai reprezentativ partid în Parlament, un candidat de prim-ministru, membru PDL şi ne vom duce a doua oară în Parlament pentru a primi votul de învestitură", a spus Preda.

Liderul democrat-liberal a adăugat însă că el, personal, crede că Guvernul Croitoru va trece de votul Parlamentului.

"Eu cred că va trece Guvernul Croitoru. Nu cred în coaliţiile declarative, coaliţiile se văd la vot", a afirmat Cezar Preda.

Preda a mai precizat că iniţiativele din ultima vreme ale PSD, PNL şi UDMR au, de fapt, rolul de a bloca drumul lui Traian Băsescu la al doilea mandat.

"Dacă până acum câteva zile atacau din punct de vedere al Constituţiei decizia preşedintelui, văd că acum invocă numai şantajul cu ghilimelele de rigoare la care este supusă clasa politică, şi anume alegeri anticipate. Este clar că deja teama se instalează în aceste partide unite ad-hoc pentru a bloca drumul lui Băsescu la al doilea mandat. Cred însă că ţara este secătuită şi nu va mai putea să organizeze iar alegeri, dar aceasta va fi soluţia în cazul în care nu va trece al doilea guvern", a conchis Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici