Pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie. Ciolacu a vorbit şi de introducerea unei taxe

Pensiile urmează să crească cu 10% de la 1 ianuarie, creşteri salariale fiind posibile şi în sectorul sanitar şi în învăţământ, a anunşat duminică liderul PSD Marcel Ciolacu la Antena 3. Ciolacu a vorbit şi de introducerea unei taxe de solidaritate, pentru companiile cu cifră mare de afaceri.

50951 afișări
Imaginea articolului Pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie. Ciolacu a vorbit şi de introducerea unei taxe

Pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie. Ciolacu a vorbit şi de introducerea unei taxe

Ciolacu a dat asigurări că sumele necesare majorărilor vor fi găsite. „Vom găsi soluţii, veţi vedea în bugetul de stat. Important este cum îţi echilibrezi veniturile. Avem cele mai mici venituri din PIB din toată Europa. Noi nu ne gândim să fim mai eficienţi la colectare, noi ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să moară de foame. Pensia minimă creşte la 1.000 de lei, nu este o extravaganţă”, a spus politicianul.

Ciolacu a spus că 80% din români trăiesc cu o pensie de până în 2.000 de lei. „Categoric”, a răspuns Ciolacu, întrebat dacă în ianuarie oamenii vor primi pensii mai mari. „Este un lucru convenit, bugetat, deja ministrul Finanţelor îşi face datoria”.

În context, Marcel Ciolacu a avansat ideea unei taxe de solidaritate pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de lei. „O taxă de 1% din cifra de afaceri, o taxă de solidaritate. Am discutat cu prim-ministrul că trebuie găsită o destinaţie clară, numai pentru sănătate şi învăţământ... Le dai destinaţie prin bugetul de stat”.

Ciolacu spune că există o reţinere din partea PNL la acest proiect, dar s-a declarat convins că va fi găsit un compromis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici