Pesta porcină, confirmată la trei mistreţi din două fonduri de vânătoare din judeţul Constanţa

Toţi mistreţii aflaţi pe două fonduri de vânătoare din judeţul Constanţa urmează să fie sacrificaţi după ce la trei animale - unul vânat, celelalte găsite moarte - a fost confirmat virusul pestei porcine africane.

130 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină, confirmată la trei mistreţi din două fonduri de vânătoare din judeţul Constanţa

Pesta porcină, confirmată la trei mistreţi din două fonduri de vânătoare din judeţul Constanţa

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanţa, vineri a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor, după ce a fost confirmat virusul pestei porcine la trei mistreţi morţi.

„Unul dintre exemplare a fost vânat pe fondul de vânătoare Şipotele, iar ceilalţi doi porci mistreţi au fost găsiţi morţi pe fondul de vânătoare de la Băneasa”, au precizat sursele citate.

Drept urmare, a fost votat un plan de măsuri ce are aplicabilitate imediată în zonele afectate şi care cuprinde dispoziţii ce prevăd, între altele, „prinderea integrală a mistreţilor din zonă, prin metode de vânătoare, cu personal silvic, vânători autorizaţi şi personal abilitat”, dar şi ţinerea porcilor din exploataţii sau gospodării în adăposturile lor sau locuri unde pot fi izolaţi de mistreţi.

Până în prezent, în judeţul Constanţa au fost confirmate 91 de focare de pestă porcină africană. În urma sacrificărilor de animale, la nivelul întregului judeţ au fost plătite despăgubiri pentru cele 852 de exploataţii afectate în valoare de aproape 4 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici