Peste 600 de persoane la marşuri ale USL împotriva lui Traian Băsescu, la Blaj, Cugir şi Alba Iulia

Peste 600 de persoane participă, joi seară, la marşuri organizate de USL în Blaj, Cugir şi Alba Iulia, prin care încearcă să mobilizeze cetăţenii la referendum şi să voteze pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

182 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de persoane la marşuri ale USL împotriva lui Traian Băsescu, la Blaj, Cugir şi Alba Iulia

Peste 600 de persoane la marşuri ale USL împotriva lui Traian Băsescu, la Blaj, Cugir şi Alba Iulia (Imagine: Cristi Cimpoes / Arhiva MediafaxFoto)

La Blaj, aproximativ 200 de membri şi simpatizanţi ai USL s-au adunat în centrul oraşului, de unde au pornit într-un marş scandând lozinci împotriva lui Traian Băsescu.

Printre participanţi se află şi preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu, care a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că acţiunea are ca scop mobilizarea locuitorilor din Blaj la referendumul de duminică, pentru a vota demiterea lui Traian Băsescu.

"Prin acţiunea noastră vrem să contracarăm şi acţiunile primarului PDL din Blaj, care a trimis locuitorilor o scrisoare în ultimele zile în care îi îndeamnă să nu meargă la referendum. Vrem să îi mobilizăm pe oameni la vot şi să voteze DA", a spus Dârzu.

Un marş similar este organizat de USL, joi seară, la Cugir, unde participă aproximativ 400 de persoane, care mărşăluiesc pe străzile oraşului purtând pancarte cu mesaje împotriva lui Traian Băsescu.

Cea mai inedită acţiune de protest se desfăşoară la Alba Iulia, unde circa 20 de persoane au plecat din faţa sediului PNL pe biciclete sau pe role, într-un marş pe străzile oraşului. Participanţii poartă tricouri în culorile USL şi împart trecătorilor pliante cu mesaje prin care sunt îndemnaţi să vină la referendum şi să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Cele trei acţiuni de protest sunt în desfăşurare la ora transmiterii acestei ştiri şi, potrivit organizatorilor, sunt aprobate până în jurul orei 21.00.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a spus că aproximativ 400 de persoane participă la marşul de la Cugir şi alte 200 la Blaj, iar până acum nu au fost înregistrate incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici