Petre Lăzăroiu a depus jurământul în calitate de judecător la Curtea Constituţională

Petre Lăzăroiu a depus, marţi, la Cotroceni, jurământul în calitate de judecător al Curţii Constituţionale, şeful statului asigurând instituţia de sprijinul său "într-un mandat prezidenţial care a făcut ca toate posibilităţile de interpretare a Constituţiei să devină realitate".

20 afișări

La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni au fost prezenţi judecătorii Curţii Constituţionale în frunte cu preşedintele instituţiei, Ion Vida, precum şi preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Eugen Nicolicea.

În scurtul discurs rostit, preşedintele Traian Băsescu a spus că vrea să creadă că desemnarea lui Lăzăroiu ca judecător al Curţii Constituţionale va contribui la consolidarea experienţei instituţiei cu experienţa acestuia de judecător, de avocat şi de viaţă.

Traian Băsescu i-a urat lui Petre Lăzăroiu mult succes.

"Asigur instituţia de tot sprijinul meu pentru a-şi îndeplini atribuţiunile, mai ales într-un mandat prezidenţial care a făcut ca toate posibilităţile de interpretare a prevederilor constituţionale să devină o realitate care adesea trebuie reglată de dumneavoastră", a mai spus şeful statului.

La final, preşedintele şi cei prezenţi au ciocnit o cupă de şampanie.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul de numire a lui Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, în locul şi pe durata mandatului lui Petre Ninosu, ca urmare a decesului acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici