Petre Roman: Băsescu, care se vrea un preşedinte mare, este un om mic

Petre Roman, înalt reprezentant al Guvernului pentru românii din străinătate, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, referindu-se la declaraţiile şefului statului privind "impostorii" prezenţi la întâlnirea din Spania, că Traian Băsescu dovedeşte că "se vrea un preşedinte mare, dar este un om mic".

32 afișări
Imaginea articolului Petre Roman: Băsescu, care se vrea un preşedinte mare, este un om mic

Petre Roman: Băsescu, care se vrea un preşedinte mare, este un om mic (Imagine: Mediafax Foto)

"Remarca domnului Traian Băsescu spune că dânsul, care se vrea un preşedinte mare, este un om mic. Fiindcă nu are cum să nu ştie că în virtutea mandatului de reprezentant al Guvernului pentru românii din străinătate, aflat la Alcala de Henares, la o manifestare a românilor din străinătate, eu mă aflam la locul meu de muncă", a afirmat Petre Roman, referindu-se la declaraţia făcută de şeful statului, duminică seară, la întoarcerea din Spania, potrivit căreia la reuniunea Forumului românilor din diaspora "au fost impostori, care, în calitate de candidaţi pentru românii din diasporă, s-au prezentat sub titlul de înalţi reprezentanţi ai guvernului pentru românii din străinătate".

În opinia lui Roman, "impostură există, însă, pentru că Traian Băsescu nu este «în pantofi» de preşedinte, când învrăjbeşte în loc să îi unească pe români, exemplele fiind destule în acest sens".

"Ultimul exemplu a fost chiar acolo, la Alcala de Henares, unde şeful statului s-a asociat, fără să ezite, la o propagandă PDL, pe faţă şi agresivă, în timp ce românii veniseră acolo să se simtă bine împreună", a mai spus Petre Roman.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat regretul, duminică seară, la întoarcerea dintr-o vizită în Spania, unde a participat la Forumul Asociaţiilor Românilor din diasporă, că unii politicieni preferă să politizeze acest eveniment al diasporei, deşi ar fi trebuit să aibă responsabilităţi în organizarea acestuia.

"Nu spun că nu au fost partide sau organizaţii, care neinspirat au folosit însemnele întregistrate ale unor partide sau partide care şi-au afişat însemnele culturale prin fluierături sau huiduieli. Sunt însemnele lor. Sau că nu au fost impostori, care în calitate de candidaţi pentru românii din diasporă s-au prezentat sun titlul de înalţi reprezentanţi ai guvernului pentru românii din străinătate. Impostura funcţionează în toate palierele ei", a spus Traian Băsescu.

Duminică, la Forumul Asociaţiilor Românilor din diasporă preşedintele Traian Băsescu s-a salutat cu Petre Roman, înalt reprezentant al Guvernului pentru românii din străinătate.

Petre Roman a fost preşedinte al Partidului Democrat timp de 11 ani, în februarie 2004 fiind succedat la conducerea formaţiunii de Traian Basescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici