Plângerea lui Adrian Năstase împotriva lui Cezar Preda, trimisă la Parchet

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) va analiza plângerea în care deputatul Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, îl acuză de calomnie pe vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, ca urmare a unei decizii de luni seara a instanţei supreme.

16 afișări
Imaginea articolului Plângerea lui Adrian Năstase împotriva lui Cezar Preda, trimisă la Parchet

Plângerea lui Adrian Năstase împotriva lui Cezar Preda, trimisă la Parchet (Imagine: Mediafax Foto)

La termenul de luni, instanţa supremă a invocat din oficiu excepţia competenţei de soluţionare a acestui dosar.

Avocatul care îl reprezintă pe Năstase în acest proces a susţinut că judecătorii trebuie să trimită dosarul la Parchetul instanţei supreme, pentru a se continua cercetările. Avocatul a arătat că, potrivit normelor legal,e instanţa supremă nu poate judeca decât dosare în care a fost sesizată cu rechizitoriu.

La rândul său, avocatul vicepreşedintelui PDL Cezar Preda fost de acord cu susţinerile apărătorului lui Năstase şi a cerut instanţei trimiterea dosarul la PICCJ.

Şi reprezentantul Parchetului a fost de acord cu aceste susţineri, astfel că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis trimiterea cazurlui la PICCJ-Secţia de prmărire penală şi criminalistică.

Deputatul PSD Adrian Năstase a deschis acţiunea pentru calomnie împotriva vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, după ce acesta a afirmat că fostul premier "ar fi cel mai corupt personaj al scenei politice".

Adrian Năstase explică, în acţiunea sa, că prin această afirmaţie i-a fost afectată imaginea şi că aceasta nu este fundamentată, deoarece, până în prezent, nu există o hotărâre de condamnare a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici