Plenul Camerei a respins cererea opoziţiei privind comisia de anchetă în cazul Anastase

Plenul Camerei a respins marţi cererea opoziţiei privind înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă în legătură cu modul în care a fost dat votul la Legea Pensiilor într-o şedinţă condusă de Roberta Anastase.

17 afișări
Imaginea articolului Plenul Camerei a respins cererea opoziţiei privind comisia de anchetă în cazul Anastase

Plenul Camerei a respins cererea opoziţiei privind comisia de anchetă în cazul Anastase (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Pentru propunerea PNL şi PSD au votat 116 parlamentari, 109 au fost împotrivă şi şapte s-au abţinut.

Marton Arpad (UDMR) a arătat că propunerea PSD şi a PNL nu a obţinut majoritatea celor prezenţi, fiind nouă parlamentari care nu au votat.

Liderul deputaţilor PNL a prezentat marţi în plenul Camerei o listă cu semnături ale parlamentarilor liberali şi PSD+PC prin care se solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze modul în care s-a dat votul final la Legea pensiilor într-o şedinţă condusă de Roberta Anastase.

PNL şi PSD i-au acuzat pe preşedintele Camerei, Roberta Anastase, şi pe secretarul Sever Voinescu că au "fraudat" votul la legea pensiilor, această lege fiind adoptată în lipsa deputaţilor opoziţiei. Liberalii şi social-democraţii au arătat faptul că, din înregistrările video ale şedinţei din 15 septembrie, când a fost adoptată legea pensiilor, se observă că nu au fost suficienţi parlamentari în sală pentru a trece o lege organică.

PSD a depus, pe 21 septembrie, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, şi a secretarului Sever Voinescu pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii publice.

Cererea are drept consecinţă constituirea unui dosar de urmărire penală.

Reprezentanţii opoziţiei au contestat Legea pensiilor la Curtea Constituţională şi au protestat, absentând de la şedinţele Biroului Permanent.

Ca urmare, şedinţele în plen ale Camerei Deputaţilor de săptămâna trecută au fost conduse de vicepreşedintele Ioan Oltean (PDL), Roberta Anastase aflându-se în Parlament, dar în cabinetul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici