Pleşoianu, scrisoare către Firea: Mă jigniţi profund!

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a publicat, marţi, pe Facebook, o scrisoare deschisă adresată vicepreşedintelui PSD Gabriela Firea, în care afirmă că pe votanţii PSD îi irită „lentoarea cu care se destructurează” statul paralel.

4728 afișări
Imaginea articolului Pleşoianu, scrisoare către Firea: Mă jigniţi profund!

Pleşoianu, scrisoare către Firea: Mă jigniţi profund!

„Deşi n-am vrut să intervin tocmai pentru că mă încăpăţânez să nu fac parte din nicio grupare internă a partidului, afirmaţiile dumneavoastră de aseară mă determină să vă adresez aceste rânduri. Pentru că aţi repetat public faptul că pe românii care ne-au votat îi „irită” discuţiile despre protocoale, procurori, abuzuri sau stat subteran, mă văd nevoit să vă scriu tot public. Vă scriu pentru a vă cere să nu îi jigniţi indirect nici pe jurnaliştii de la Antena 3, din rândurile cărora aţi făcut parte, nici pe jurnaliştii de la România TV, nici pe jurnaliştii de la Luju.ro, nici pe toţi ceilalţi jurnalişti care au riscat şi riscă în continuare enorm luptând împotriva abuzurilor! Şi, mai presus de toate, vă scriu pentru a vă cere să nu îi jigniţi nici pe milioanele de români care ne-au dat votul lor în decembrie 2016 tocmai pentru că au avut încredere că vom lupta împotriva Noii Securităţi!", menţionează deputatul PSD Liviu Pleşoianu în scrisoarea deschisă către vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

Social-democratul spune că i se pare „halucinantă" afirmaţia lui Firea potrivit căreia votanţii PSD sunt „iritaţi" de discuţiile despre statul paralel.

„Ştiţi foarte bine că cel care a creat trustul de presă INTACT, unde aţi lucrat ani mulţi, a primit zece ani de închisoare tocmai pentru că a fost un adversar al celor zece ani răi ai lui Băsescu....Cum puteţi spune atunci că temele „abuzuri, stat paralel, protocoale, noua securitate” sunt teme care îi „irită” pe românii care au votat PSD!? Practic, ceea ce spuneţi dumneavoastră este că toate dezvăluirile jurnaliştilor de la Antena 3, de la România TV, de la Luju.ro şi de la alte instituţii de presă, că dezvăluirile despre abuzuri ale tuturor jurnaliştilor din România care nu fac parte din aparatul de propagandă al Noii Securităţi sunt lucruri care... „irită”!?? #Doamne_fereşte! Mi se pare de-a dreptul halucinantă această afirmaţie pe care observ că o repetaţi peste tot în ultimele zile!Simt nevoia să protestez faţă de ce spuneţi în numele foştilor dumneavoastră colegi de breaslă, precum şi în numele milioanelor de români care au votat USL în 2012 şi PSD-ALDE în 2016 tocmai pentru că au vrut şi vor în continuare să eliberăm România de acea hidră sinistră care ne-a luat ţara ostatică!", se mai arată în scrisoarea deschisă.

Pleşoianu îi mai transmite lui Firea că se simte jignit de afirmaţiile acesteia.

„Mă lupt fără preget, în prima linie, cu cei mai puternici capi ai Noii Securităţi. Este modul în care înţeleg să-mi fac datoria faţă de cei care m-au votat şi faţă de propria mea conştiinţă! Iar dumneavoastră mă jigniţi profund în clipa în care spuneţi că ceea ce fac la rândul meu îi „irită” pe oamenii care ne-au votat! Cu toată dragostea, vă spun că vă înşelaţi. Ce îi... irită pe oamenii care ne-au votat e tocmai lentoarea cu care se destructurează Noua Securitate, nicicum faptul că se lucrează la această destructurare şi că se vorbeşte public despre această destructurare! Oamenii îmi scriu în fiecare zi nu pentru a mă certa că vorbesc despre Noua Securitate şi că fac tot ce ţine de mine pentru a elibera această ţară, ci pentru a mă întreba de ce unii tărăgănează prea mult o situaţie care ar fi trebuit de multă vreme tranşată!", arată deputatul PSD.

Acesta mai afirmă că este „complet lipsit de logică" faptul că Firea a participat la mitingul PSD anti-abuzuri.

„Atunci când Noua Securitate arunca în luptă tot ce deţinea pentru a elimina PSD de la guvernare la doar câteva săptămâni de la alegeri, vă număraţi printre puţinii lideri PSD care cereau organizarea unui mare miting. Am apreciat foarte mult acest lucru la acea vreme. Însă dacă spuneţi acum că subiectul „Noua Securitate” e un subiect care îi „irită” pe votanţii noştri, de ce doreaţi miting atunci împotriva Noii Securităţi? E complet lipsit de logică! Până la urmă, după mult timp şi nenumărate insistenţe, mega-mitingul PSD a fost organizat. Sunt nevoit atunci să vă scriu şi pentru a vă întreba: de ce aţi participat la marele miting, de sute de mii de oameni, împotriva abuzurilor Noii Securităţi? Dacă vi se pare că e un subiect „iritant” pentru votanţii noştri, de ce aţi urcat chiar dumneavoastră pe scenă!?? Să vă mai întreb şi de ce au venit atât de mulţi oameni la miting?", se mai precizează în scrisoarea către Gabriela Firea.

Pleşoianu adaugă faptul că nu o suspectează pe Firea de „înţelegeri subterane".

„Nu ştiu de ce introduceţi în mod repetitiv această temă în discursurile dumneavoastră din ultimele zile. Nu vă acuz de înţelegeri subterane (sunt oricum cel mai puţin „informat” din partid tocmai pentru că refuz cu obstinaţie să fac parte din orice grupare internă sau externă) însă vă pot spune –ca actual coleg şi ca om care v-a votat la alegerile locale când încă nu eram în politică şi nici nu mă gândeam că voi alege să fiu – că pe mine chiar mă irită faptul că spuneţi că pe cei care ne-au votat îi... „irită” toate discuţiile despre procurori, protocoale, abuzuri, stat paralel sau Noua Securitate. Sigur că sunt multe alte teme despre care trebuie să vorbim şi în legătură cu care trebuie să facem. Dar nădăjduiesc că vedeţi totuşi legătura evidentă dintre starea ţării noastre şi acţiunile acestei grupări metastatale care s-a înstăpânit pe aici...Suntem datori, faţă de poporul român, să devoalam tot ce s-a petrecut în ţara noastră în ultimii 14 ani, modul în care persoane din servicii, din magistratură şi din afara ţării au preluat controlul asupra României, inclusiv prin intermediul unei părţi din… „societatea civilă”. Avem datoria de a scoate la lumina întregul păienjeniş", conchide deputatul PSD în scrisoarea deschisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici