PMP Hunedoara strânge în continuare semnături pentru Cristian Diaconescu

Fililala Hunedoara a PMP strânge în continuare semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale, până când Colegiul Naţional al partidului va vota desemnarea unui alt candidat, potrivit reprezentanţilor organizaţiei.

124 afișări
Imaginea articolului PMP Hunedoara strânge în continuare semnături pentru Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Preşedintele interimar al PMP Hunedoara, Mihaela Brate, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că organizaţia strânge în continuare semături pentru Cristian Diaconescu.

"Cristian Diaconescu este candidatul oficial al PMP, votat în Colegiul Naţional al PMP, într-o şedinţă la care şi eu am fost prezentă şi mi-am exprimat votul. Organizaţia PMP Hunedoara a primit de la centru un formular-tip pentru strângere de semnături şi o circulară prin care ni se solicita acest lucru. După declaraţiile din ultimele zile, am sunat la Bucureşti şi am cerut lămuriri. Ni s-a spus că atât timp cât nu avem nicio hârtie oficială legată de un alt candidat să strângem în continuare semnături. Până acum avem vreo 700", a declarat Mihaela Brate.

Ea a spus că PMP Hunedoara ar susţine-o pe Elena Udrea dacă aceasta ar candida la alegerile prezidenţiale.

"Noi susţinem persoana care are cele mai multe şanse să ajungă în turul al doilea la alegerile prezidenţiale şi apoi să câştige lupta. Practic, noi nu susţinem un om, noi susţinem şansa. Oricum vom şti mai multe mâine (marţi - n.r.), când va avea loc o nouă şedinţă a Colegiului Naţional", a declarat Brate.

Cristian Diaconescu şi-a anunţat, luni, candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale, precizând că, în această postură, nu va mai fi membru PMP, dar că va rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

Diaconescu a amintit că, în urmă cu zece zile, câţiva colegi din PMP au iniţiat un proces public pentru schimbarea candidatului partidului la Preşedinţie. El a spus că nu a fost informat de aceste preocupări ale unor colegi de partid şi că a aflat acest lucru din presă.

”M-a deranjat minciuna, dar voi rămâne consecvent, nu voi intra în polemici”, a mai spus Diaconescu.

El a precizat că este normal ca un partid să ia propriile decizii, dar că trebuie ”să suporte şi consecinţele”.

Cristian Diaconescu a mai declarat că nu vrea să aştepte decizia care se prefigurează a fi luată marţi de PMP. ”Îmi anunţ candidatura de independent la Preşedinţia României. (...) Nu voi mai fi membru PMP”, a anunţat Cristian Diaconescu.

El a spus însă că rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

Imediat după ce Cristian Diaconescu a anunţat că va candida ca independent la Preşedinţie şi că pleacă din PMP, Elena Udrea a făcut o declaraţie la sediul PMP în care a spus că regretă decizia lui Diaconescu, mai ales înaintea şedinţei de marţi a Colegiului Director, care va decide candidatul partidului.

”Sunt pregătită să-mi asum candidatura la Preşedinţie”, a anunţat în acest context Udrea, susţinând că ea este candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta în competiţia pentru Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici