PNL a anunţat motivul pentru care NU a depus, la Biroul permanent, cererea de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a explicat că liberalii nu au mai depus la Biroul permanent cererea de revocare a lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor, deoarece hotărârea a fost votată pe articole în plenul de săptămâna trecută, iar acum PNL aşteaptă să intre la votul final.

1626 afișări
Imaginea articolului PNL a anunţat motivul pentru care NU a depus, la Biroul permanent, cererea de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

PNL a anunţat motivul pentru care NU a depus, la Biroul permanent, cerere de revocare a lui Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Declaraţia lui Turcan vine în contextul în care Biroul permanent al Camerei Depuţaţilor a constatat, în şedinţa de luni, că potrivit art. 28 alin 1 din Regulament, conform căruia solicitarea de revocare a unui membru al BP poate fi făcută doar de către liderul grupului care l-a propus, nu a fost îndeplinită.

„Biroul Permanent doar constată ca aceste solicitări. Noi nu ai intrat pe fond, am respect art 28 alin 1 potrivit căruia înlocuirea unui membru al BP se face de către liderul grupului care l-a propus”, a declarat, luni, deputatul PSD Georgian Pop, secretat al Biroului permanent.

PNL a solicitat în şedinţa conducerii Camerei revocarea vicepreşedinţilor forului legislativ, Florin Iordache şi Eugen Nicolicea.

La finalul şedinţei BP de luni, Raluca Turcan a spus că liberalii aşteaptă ca proiectele de hotărâre de revocare ale lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache de la conducerea Camerei să intre la vot final, după ce în plenul de miercurea trecută al Camerei Deputaţilor acestea au vot votate pe articole.

„PNL nu mai poate tolera şi nu va mai tolera acest comportamnet în Camera Deputaţilor. Paşii care s-au făcut până acum sunt foarte clari şi până la acest moment noi nu mai facem niciun rabat. Cele două hotărâri de revocare ale lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache au fost votate pe articole şi aşteaptă votul final. Orice şedinţă de vot final condusă de unul dintre cei doi este ilegală întrucât pe ordinea de zi a şedinţelor de vot final trebuie să figureze obligatoriu cele două propuneri de revocare ale celor doi din funcţie. Plenul este suveran. Plenul a decis în dezbaterea generală de miercurea trecută. Plenul trebuie să se pronunţe prin vot. PNL nu va vota nicio o lege la procedura de vot final în sesiunea de vot final dacă aceasta este condusă de Liviu Dragnea sau Florin Iordache” a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, luni, la Parlament.

Ea a precizat că partidele din Opoziţie au cerut stenograma şedinţei prin care cele două propuneri de revocare al lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache au fost votate pe articole.

„PNL, de comun acord cu celelalte partide din Opoziţie, a solicitat în cursul zilei de joi stenograma şedinţei prin care cele două propuneri de revocare al domnilor Dragnea şi Iordache au fost votate pe articole. Din nefericire, nici până astăzi stenogramele şedinţei de plen care ar fi arătat negru pe alb deciziile şi voturile date pe revocarea celor doi şefi ai PSD şi ai Camerei Deputaţilor sunt ţinute la sertar. De ce oare? Pentru că intenţionează să le falsifice. Avem informaţii consistente că stenogramele şedinţei prin care cei doi au fost revocaţi prin hotărâri votate pe articole vor fi falsificate” a precizat Turcan.

Liderul deputaţilor liberali a subliniat că în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor de luni a fost instituită o nouă procedură pentru liderii partidelor de Opoziţie cu privire la activitatea în BP.

„În şedinţa de conducere a Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a solicitat expres la liderii de grup să nu mai aibă dreptul la cuvânt în şedinţele de Birou Permanent. Toţi cei 28 de ani de democraţie în Parlamentul României au fost aruncaţi la coş şi astăzi se instituie o procedură nouă pentru liderii partidelor de opoziţie şi anume de a nu se mai exprima în şedinţele BP. Practic, le este frică de forţa cuvintelor”, a adăugat Turcan.

Liberalii au cerut în plenul de miercurea trecută al Camerei Deputaţilor revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. PNL a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat, miercuri, că cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui şi a unui vicepreşedinte ai Camerei Deputaţilor,. Liviu Dragnea şi a sa, nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul.

Totodată preşedintele Camerei Deputaţilor a acuzat, miercuri, că şeful statului Klaus Iohannis s-ar afla în spatele acţiunii din Parlament, spunând că Opoziţia, "după stilul lui Iohannis", vrea să ia cu japca Parlamentul. Dragnea mai spune că nu se întâmplă nimic fără ştirea preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici