PNL ameninţă cu moţiunea de cenzură în cazul codurilor juridice

PNL intenţionează să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, în cazul în care Executivul îşi va asuma răspunderea pentru Codurile Civil, penal, de procedură penală şi de procedură civilă, a declarat, miercuri, deputatul PNL Eugen Nicolăescu.

19 afișări
Imaginea articolului PNL ameninţă cu moţiunea de cenzură în cazul codurilor juridice

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu (Imagine: Mediafax Foto)

Nicolăescu a criticat, la o conferinţă de presă, faptul că Guvernul ar intenţiona să-şi asume răspunderea pentru cele patru coduri.

Eugen Nicolăescu a apreciat că acest lucru este o "aberaţie" şi reprezintă un exerciţiu de imagine a lui Traian Băsescu, care se consideră a fi "cel care face ordine în justiţie".

Potrivit lui Nicolăescu, volumul mare de muncă la cele patru coduri va duce, probabil, la faptul ca Parlamentul să nu poată respecta termenul impus de Guvern pentru adoptarea acestora.

El a spus că PNL ar trebui să arate, împreună cu reprezentanţii mass-media, că demersul de asumarea răspunderii pentru cele patru coduri face mai mult rău decât bine.

"Dacă se ajunge la asumarea răspunderii, atunci, probabil, vom fi nevoiţi să apelăm la ultima formă de luptă parlamentară şi să depunem o moţiune de cenzură împotriva Guvernului", a spus Nicolăescu.

Deputatul PNL Mirel Taloş a criticat prevederile Codului Civil referitoare la mass-media, arătând că, dacă nu vor putea fi modificate de parlametari, iar Guvernul îşi va asuma răspunderea, vor duce la îngrădirea libertăţii presei.

Deputatul PNL Cirpian Dobre a criticat, la rândul său, prevederile codurilor , arătând că prin articolele referitoare la prescrierea faptelor, oameni ca Mihai Necolaiciuc de la CFR, Nicuşor Constantinescu, Marian Oprişan şi Radu Mazăre vor scăpa de pedepse deoarece faptele lor sunt prescrise.

Deputatul PNL Gheorghe Gabor a criticat prevederile care dezincriminează incestul, arătând că acest lucru contravine moralei creştine. El a arătat că legalizarea cuplurilor de homosexuali va duce la faptul că acestea vor putea înfia copii, "cu consecinţe grave asupra evoluţiei lor ulterioare".

Şi UDMR a criticat termenul scurt acordat pentru dezbaterea codurilor juridice şi ideea asumării răspunderii Guvernului pentru acestea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici