PNL Arad: Facilităţile pentru bonuri fiscale, imposibil de aplicat - cerneala se şterge în 3 luni

Conducerea PNL Arad susţine că facilităţile pentru bonuri fiscale adunate de cumpărători pentru ca statul să le returneze o parte din bani sunt imposibil de aplicat, întrucât cerneala se şterge în maximum 3 luni.

39 afișări
Imaginea articolului PNL Arad: Facilităţile pentru bonuri fiscale, imposibil de aplicat - cerneala se şterge în 3 luni

PNL Arad: Facilităţile pentru bonuri fiscale, imposibil de aplicat - cerneala se şterge în 3 luni (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL Arad, Ionel Ciupe, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, referitor la proiectul de încurajare a populaţiei să ceară bonuri fiscale la magazin, că Guvernul "a aruncat pe piaţă o idee care să mai ameţească opinia publică", dar care nu poate fi aplicată.

"Guvernul ne-a obişnuit să ne prezinte felurite măsuri care nu au nicio finalitate. Este nepregătit când lansează tot felul de idei, cum este cea privind facilităţile pentru bonurile fiscale. Nu cred că cine a venit cu ideea ştie că cerneala se şterge în cel mult 3 luni, iar astfel s-ar preda bonuri fiscale în alb", a spus Ciupe.

Liderul liberal arădean a adăugat că, dacă un astfel de proiect ar fi aplicat, "statul ar trebui să angajeze o armată de oameni pentru a prelucra datele la administraţiile financiare".

"Ideea de a încuraja populaţia să ceară bonuri la casă este bună, dar Guvernul trebuia să se pregătească înainte de a veni cu o soluţie, pentru că actuala este imposibil de aplicat", a adăugat Ionel Ciupe.

Preşedintele PNL Arad a spus că, "în timp ce statul produce confuzie în mediul economic şi social, marile afaceri pleacă din România în Bulgaria, unde impozitul pe profit este de 10%, iar legislaţia este stabilă".

Cumpărătorii de bunuri şi servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiţi, în schimbul bonurilor fiscale, a anunţat, sâmbătă, premierul Emil Boc. El a precizat că Executivul va stabili un plafon anual, din care un procent va fi returnat consumatorului, ca o metodă de combatere a evaziunii fiscale.

Ulterior, premierul a precizat la postul public de televiziune că proiectul de act normativ prin care vor fi introduse aceste facilităţi se află în lucru la Ministerul Finanţelor, obiectivul fiind acela ca actul normativ să intre în vigoare din trimestrul IV al anului 2010 sau cel târziu la 1 ianuarie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici