PNL depune moţiune împotriva lui Gabriel Oprea şi cere audieri în Comisia de Apărare

Liberalii vor depune o moţiune simplă la adresa ministrului de Interne Gabriel Oprea şi cer audieri în acest caz în Comisia de apărare a Senatului, a anunţat, luni, copreşedintele PNL Vasile Blaga.

651 afișări
Imaginea articolului PNL depune moţiune împotriva lui Gabriel Oprea şi cere audieri în Comisia de Apărare

Gabriel Oprea (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"La Senat am decis să propunem grupurilor parlamentare să depunem mâine (marţi - n.r.) o moţiune simplă pe această temă şi, de asemenea, Comisia de apărare să ceară audieri în acest caz", a spus Blaga, după şedinţa Comisiei de unificare a PNL.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a adăugat că, la Camera Deputaţilor, PNL va cere constituirea unei comisii de anchetă.

Ea a mai spus că deputaţii PNL vor solicita şi audierea ministrului Oprea la Comisia de abuzuri.

Gorghiu a arătat că, lunea viitoare, la "Ora prim-ministrului", de la Camera Deputaţilor, PNL va cere ca Victor Ponta să dea explicaţii pe această temă.

De asemenea, PNL îi cere preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să aibă o poziţie în acest caz, având în vedere că "de patru zile este în silenzio stampa".

"Am asistat cu revoltă la declaraţiile vicepremierului, ministrului de interne Gabriel Oprea. Singura declaraţie pe care o putea face domnul Oprea era demisia din funcţia de ministru de interne şi de vicepremier", a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu declara, sâmbătă, la Buzău, că PNL ia în calcul depunerea unei moţiuni simple împotriva vicepremierului Gabriel Oprea.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa cere în continuare demisia vicepremierului Gabriel Oprea şi că demersul partidului nu vine dintr-un calcul politic.

"Noi nu facem acest demers din calcul politic. Am demonstrat şi la moţiunea de cenzură că nu negociem principii pentru voturi. Am fost acuzaţi atunci că nu am tranzacţionat politic şi că a picat moţiunea din acest motiv. Atunci, ca şi acum am respectat o serie de principii şi ne vom ţine de ele. Nu dorim să separăm deloc misiunea noastră politică de valori şi de principii, dimpotrivă. Nu dorim să amestecăm lucrurile. Acest caz, al poliţistului Gigina este un test şi pentru partide şi pentru instituţii, pentru toată lumea şi nu cred că e cazul să discutăm acum de considerente politice, de aceea atacul UNPR este lipsit şi de logică şi de fundament faptic", a declarat liderul liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici