PNL Fălticeni acuză PSD că nu respectă protocolul USL şi nu-şi mai asumă funcţionarea alianţei

PNL Fălticeni a avertizat, vineri, organizaţia PSD că nu îşi mai asumă funcţionarea USL în municipiu, după ce PSD a încălcat protocolul alianţei pentru că a racolat doi membri PNL, între care unul fost preşedinte al tineretului liberal din municipiu.

175 afișări
Imaginea articolului PNL Fălticeni acuză PSD că nu respectă protocolul USL şi nu-şi mai asumă funcţionarea alianţei

PNL Fălticeni acuză PSD că nu respectă protocolul USL şi nu-şi mai asumă funcţionarea alianţei (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă semnat de preşedintele PNL Fălticeni, viceprimarul Gheorghe Aldea, şi de secretarul organizaţiei, Vasile Amarie, se arată că liberalii din Fălticeni solicită filialei PSD să respecte prevederile protocolului de funcţionare locală a USL şi să înceteze presiunile făcute de conducerea organizaţiei social-democrate pentru schimbarea membrilor PNL aflaţi în funcţii administrative şi politice.

"Organizaţia PNL Fălticeni aminteşte colegilor de alianţă că s-a încălcat art.1.1.5, din protocol, conform căruia «Partidele membre ale Alianţei nu vor iniţia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor acestora». În aceste condiţii, nu ne asumăm responsabilitatea funcţionării corespunzătoare a USL Fălticeni", se arată în comunicat.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele PNL Fălticeni, Gheorghe Aldea, a spus că este vorba despre înscrierea în PSD a medicului Vlad Morariu, care este liberal din septembrie 2012 şi care acum este propunerea PSD pentru funcţia de director al Spitalului Municipal Fălticeni în locul fostului manager Mircea Lupu, dar şi înscrierea în PSD a fostului lider al TNL Fălticeni, Cristian Ciubotariu.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PSD Fălticeni, primarul Cătălin Coman, a declarat că este o chestiune artificială şi "o gogoaşă umflată" pentru că scandalul a fost generat de faptul că la Spitalul Municipal Fălticeni a fost numit director interimar Vlad Morariu, după ce managerului spitalului, Mircea Lupu, i s-a încheiat mandatul.

"Nu a fost dat nimeni afară. Managerului spitalului i s-a încheiat contractul şi am numit, interimar, până la organizarea unui concurs, pe medicul Vlad Morariu. Nemulţumirea e că nu l-am numit tot pe fostul manager", a explicat Coman.

El a spus că discuţia s-a politizat prea mult şi a amintit că fostul manager a fost numit în funcţie din postura de consilier local PDL şi a fost şi candidat PDL la alegerile din 2012 pentru o funcţie de consilier judeţean şi că ulterior acesta s-a înscris în PNL.

Coman a mai declarat că medicul Morariu este membru PSD din primăvara acestui an şi că nu a ştiut că a fost şi membru PNL.

În ceea ce priveşte înscrierea fostului lider TNL Fălticeni în PSD, Coman a precizat că aceasta a fost dorinţa acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici